Felforgatott csapattal is 3-0-ra vertük a Fehérvárt

Vasárnap este a VRC Kazincbarcika vendége a székesfehérvári MÁV-Előre SC volt a férfi röplabdabajnokság alapszakaszának 14. fordulójában.

Nagyon simán indult a mérkőzés hazai szempontból, 8-2-re is vezetett már a VRCK, és mindössze 11 pontot engedélyezett ellenfelének (25-11, 1-0). A szezonban negyedik alkalommal találkozott a két együttes, rendre a Kazincbarcika nyert három szettben. A második felvonásban már bátrabban játszottak a vendégek,  míg Daniel Oravec ekkorra már mindenkinek lehetőséget adott együtteséből. A sok cserélgetés sem zavarta meg a hazaiakat, akik magabiztosan növelték előnyüket (25-16, 2-0). Oravec a folytatásban is lehetőséget adott mindenkinek, és bár ekkorra már nagyon felforgatott volt a pályán lévő hatos, ez a mutatott játékban nem mutatkozott meg, ami VRCK-győzelmet eredményezett (25-15, 3-0).

Szezonbeli 14. mérkőzését is megnyerte a Kazincbarcika, amely jövő hét pénteken Pécsett játszik bajnokit, majd szombaton és vasárnap Bleiburgba utazik az utolsó Közép-európai Liga tornájára.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I., ALAPSZAKASZ, 14. FORDULÓ
VRC Kazincbarcika – MÁV-Előre 3-0 (11, 16, 15)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 350 néző. V.: Vigh, Mezei.
VRCK: Páez, Milev 5, Banai 8, Szabó D. 8, Gebhardt N. 6, Juhász 7. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Dudás (liberó), Toronyai 2, Árva 3, Blázsovics 3, Mészáros 6, Kozsla 1. Vezetőedző: Daniel Oravec.
MÁV-Előre: Náhol 1, Balogh P. 7, Kiss M. 3, Németh Zs. 6, Neukum 2, Damsits. Csere: Nagy Á. (liberó), Batári 1, Szőke, Sziládi. Vezetőedző: Németh Ödön.

Daniel Oravec: Fizikai munkát végeztünk a héten, így örülök, hogy sikerült most is három szettben nyernünk. Szerencsére mindenki egészséges, annak ellenére, hogy voltak kisebb gondjaink e téren.

Németh Ödön: Nincs egy súlycsoportban a két csapat, a Kazincbarcika bajnokesélyeshez méltón játszott. Nekünk voltak hiányzóink, más célokért küzdünk. Gratulálok a hazaiaknak.

Fotó: Szűcs Fruzsina