Fiatalokkal a fedélzeten is hozta a kötelezőt a Vegyész

Vasárnap a Vegyész RC Kazincbarcika a PTE-PEAC Pécs vendégeként nyert a férfi röplabda NB I A-csoportjának 2. fordulójában. A Vegyész újabb fiatalt avatott felnőtt csapatában Simkó Dániel személyében.

Kezdőként kapott először lehetőséget a felnőttek között Bibók Balázs és Csizmadia Tamás, valamint ott volt az első ponttól Péter Márton is, az első játszma felénél pedig Simkó Dániel váltotta Juhász Pétert centerben – ez azt jelentette, hogy négy junior korú játékos is megkapta a lehetőséget, gyakorlatilag az egész mérkőzésre.

A meccs elején Bibóknak nagyon ment a pontszerzés, a Vegyész pedig folyamatosan növelte előnyét, Blázsovics Péter második ásznyitását követően már 10-21-et mutatott az eredményjelző. A játszmát Bibók fejezte be egy jó ütéssel (12-25, 0-1). 0-5-tel folytatta a VRCK, majd a jó nyitásoknak és sáncmunkának köszönhetően tovább növelte előnyét a címvédő (3-15). Árva Milán után Simkó volt eredményes egy támadásból, majd előbbi jó befejezése a második játszma végét jelentette (14-25, 0-2).

A pályán lévők átlag életkora – a liberó Dudás Tamás nélkül – ekkor alig haladta meg a 21 évet, és egy kihagyás elég is volt ahhoz, hogy a Pécs éljen az adódó lehetőséggel. A VRCK 20-14-re ment a harmadik játszmában, azonban két jó hazai, valamint két rossz vendég megoldást követően azonnal kettőre csökkent a felek közti különbség. A hajrában a Pécs nyitott két ászt, blokkolt kettőt, majd rontott két ütést, de 23-23-nál a fiatal kazincbarcikaiak hibáztak, ezzel pedig a hazaiak szépítettek (25-23, 1-2).

A negyedik szettben Carlos Páez érkezett – Csizmadia a végjátékban jött vissza -, a Vegyész pedig ekkor úgy játszott, mint az első két játszmában. A Pécs egy darabig tartotta magát, de ezúttal nem remegtek meg Marek Kardos fiataljai, így másfél óra játék után begyűjtötték a győztesnek járó három bajnoki pontot (14-25, 1-3).

A Vegyész legközelebb október 25-én játszik Szegeden (Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó), majd 27-én (vasárnap) a Sümeget fogadja bajnokin a Don Bosco Sportközpontban.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
PTE-PEAC Pécs – Vegyész RC Kazincbarcika 1-3 (-12, -14, 23, -14)
Pécs, Jakabhegyi út, 50 néző. V.: Kiss, Sántosi.
Pécs: Storcz, Takács 11, Bene 2, Pordán 13, Szabó 7, Várhalmi 4. Csere: Baji (liberó), Kecskés 2. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.
Vegyész: Csizmadia 3, Blázsovics 17, Péter 7, Bibók 19, Árva 13, Juhász 2. Csere: Dudás (liberó), Simkó 6, Páez. Vezetőedző: Marek Kardos.

Marek Kardos: Jó mérkőzést játszottunk, amelyen a fiataloknak szavaztam bizalmat. Kíváncsi voltam, hogy az elmúlt két és fél hónap munkájából mit tudnak visszaadni egy tétmérkőzésen. Amikor ment a szekér, nem volt gond, de a harmadik játszmában egy-két hiba után meginogtak, ezt még tanulni kell.

(fotó: vrck.hu/archív)