Győzelemmel indítottuk a bronzcsatát

Ugyan az első szettet elveszített a GreenPlan-VRCK a MAFC-BME-vel szemben az Extraliga bronzcsatájának első mérkőzésén, végül négyszettes győzelmet aratott.

Páez Carlos távollétében – a GreenPlan-VRCK feladója az elődöntő utolsó mérkőzésén szenvedett térdsérülést – Csizmadia Tamás vette át a hazaiak irányítását, egyébként mindkét csapat a szokásos felállásában kezdett. Az egész nyitó szettben egy-két pont volt a felek között a különbség, de inkább egál vagy egy ide, egy oda. Blázsovics Péterék a széleken jó százalékkal támadtak, azonban nyolc nyitást is rontottak, ez pedig a végén megbosszulta magát (25-27, 0-1).

Nem játszott azonban rosszul a Vegyész, és miután csupán kettő nyitást rontott a második szettben, be is húzta azt magabiztosan, végig vezetve. Lukasz Ciupáék akkor sem jöttek zavarba, amikor Julio Gálvez elkapta a fonalat a nyitóhelyen, és több alkalommal is jó időben hoztak fontos blokkot (25-20, 1-1).

Remek labdamenetekkel indult az újabb felvonás is, Szabó Dávidék a kemény bombák mellett olykor a finom megmozdulásokat is előhúzták. Lőtávon belül tudtak azonban maradni a fővárosiak folyamatosan (15-13), de amikor három lett közte, ki is kérte második idejét Nagy Péter (19-16). Visszakapaszkodtak azonban kétszer is Krupánszki Olivérék, Rodrigo Moraesék azonban visszaverték a támadásokat (25-23, 2-1).

Mínusz háromról gyorsan felkapaszkodott a MAFC (6-6), és ezt megcsinálta még kétszer a negyedik felvonásban. Blázsovics és Szabó voltak a fő pontszerzők, Ciupa jókor szerezte az övéit Gálvez nyitását követően (20-16). Csizmadia jókor használta Blázsovicsot hátsó sorból, és a remek hangulat mellett már nem volt kérdés, mi lesz a mérkőzés végeredménye (25-20, 3-1).

A Vegyész részéről Blázsovics, Szabó és Ciupa is elérte a minimum 20 pontot. Folytatás hétfőn, a Folyondáron.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 3. HELYÉRT
GreenPlan-VRCK (3.) – MAFC-BME (4.) 3-1 (-25, 20, 23, 20)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 281 néző. V.: Árpás, Adler.
Vegyész: Csizmadia, Ciupa 20, Juhász 6, Szabó D. 22, Blázsovics 25, Moraes 6. Csere: Dudás (liberó), Árva, Bibók, Péter B. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MAFC: Gálvez 7, Godoy 11, Lescay 12, Csoma 13, Krupánszki 14, Eke 5. Csere: Pápai (liberó), Szabó Bence, Szabó Balázs 3, Benkő 1, Szabó Barna 2. Vezetőedző: Nagy Péter.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a GreenPlan-VRCK javára.

Toronyai Miklós: Kicsit enerváltan kezdett mind a két csapat, de miután elhittük, hogy van keresnivalónk, a fiúk odatették magukat. Ilyen közönség előtt nem is lehetett más választás. Budapestre is nyerni megyünk, nem lesz egyszerű, hiszen a MAFC ennél sokkal többre képes.

Nagy Péter: Nem ismertem rá a csapatomra, teljesen másik arcunkat mutattuk, mint az elődöntőben. Természetesen nem adjuk fel, de a bronzérem megszerzéséhez sokat kell javulnunk.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)