Győzelemmel kezdtük az elődöntőt

Előnybe került a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a férfi Extraliga elődöntőjében, miután az első mérkőzést négy szettben megnyerte a vendég MÁV Előre SC-Foxconn ellen.

Népes nézősereg gyűlt össze a hétfő esti időpont ellenére a Don Bosco Sportközpontban, rengeteg fiatallal a lelátón. A lelkes publikum azt láthatta az első játékrészben, hogy 4-9-es állásról folyamatosan kapaszkodik fel a GreenPlan-VRCK, és végül ötpontos különbséggel sikerült is előnybe kerülnie (25-20, 1-0).

A második szettben a MÁV Előre mutatott be egy nagy feltámadást, úgy, hogy azt egy rövidzárlat előzte meg. 18-16-ról azonban sikerült felállnia, és kis túlzással állva is hagyta a Vegyészt (21-25, 1-1).

Az újabb térfélcsere még nagyobb izgalmakat tartogatott. Willian Reffatti, Páez Carlos és Blázsovics Péter kiválóan nyitottak, és miután a fogadás is rendbe lett téve, a közönség segítségével is sikerült hárítani a MÁV szettlabdáját, majd csapatkapitányunk ütése igencsak megnyugtatón hatott (28-26, 2-1).

A negyedik játszma gyorsan eldőlt, Juhász Péterék egy pillanatra sem engedtek ki. A koncentrált játéknak is köszönhetően ez sikerült a legsimábbra (25-13, 3-1), de azt aligha lehet kijelenteni, hogy a párharc le lenne futva. Reffatti 18, Blázsovics 16 ponttal zárt.

Folytatás pénteken 18 órától, Székesfehérváron.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika (3.) – MÁV Előre SC-Foxconn (4.) 3-1 (20, -21, 26, 13)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 542 néző. V.: Bátkai-Katona, Szarka.
Vegyész: Páez 7, Reffatti 18, Juhász 6, Csoma 6, Blázsovics 16, Moraes 11. Csere: Kiss (liberó), Szabó D. 8. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MÁV: Szabó V. 5, Koci 19, Ambrus 7, Pesti 11, Doda 6, Eke 6. Csere: Takács (liberó), Deliu, Boa, Bibók 1. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Az egyik fél hármadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a GreenPlan-VRCK javára.

Toronyai Miklós: Azt gondolom, hogy a mai mérkőzés tényleg megmutatta, milyen az, amikor a rutin találkozik a fiatalos, dinamikus lendülettel. Ezúttal sikerült a tapasztalatnak felülkerekednie, de nem gondolnám, hogy ennél lesz könnyebb meccsünk a MÁV ellen. Most a legfontosabb a regeneráció, hiszen pénteken Székesfehérvárra utazunk, ahol legalább így kell teljesítünk, ha nyerni szeretnénk.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)