Hajdúnánáson még nem ért véget a strandröplabda-szezon

Két fiú utánpótlás párosunk biztosan ott lesz a hétvégi, Hajdúnánáson rendezendő strandröplabda-versenyen.

Először hirdettek meg versenynapot az U16-os korosztályban, fiúknál és lányoknál egyaránt. A Vegyész RCK-t a Gál Levente, Kondor Kristóf, valamint a Molnár Márk, Molnár Vajk duó fogja képviselni. A lányoknál is úgy volt, hogy indul VRCK-s páros, de nyaralás miatt végül ez valószínűleg meghiúsul.

„Örülünk, hogy rendeznek a közelben utánpótlás versenyt is, de azt egyelőre még nem tudni, milyen lesz az érdeklődés iránta, hány csapat is várható” – fogalmazott érdeklődésünkre Bagó László, a VRCK strandröplabda-edzője. „A lányoknál most nem fog tudni jönni a felnőttek között is ügyesen helytálló Molnár Panna, Tóth Enikő kettős, helyükre keresünk egy beugró párost. Szerencsére a lányok és a fiúk is nagyon megszerették a homokot, kellőképpen meg lettek fertőzve a strandröplabdával, és alig várják a következő edzést, megmérettetést.”

Nehezítő körülmény egyelőre a kazincbarcikaiak számára, hogy a városban nincs használható strandröplabda-pálya, így Bagóék kénytelenek Miskolcon edzeni.

„A klub 2019/2020-as tao-pályázatában szerepel egy strandröplabda-pálya megépítése az Ádám Jenő Tagiskola udvarán, ez azonban nem fogja megoldani a problémát, csupán valamelyest segíteni fogja a jövő nyáron versenyzőket a felkészülésben” – mondta honlapunknak Kárpáti László klubelnök. „Keressük a hosszú távú megoldást, mert a városnak és a strandröplabdázni kívánóknak égető szükségük van a pályákra, és ahhoz, hogy versenyt is rendezhessünk Kazincbarcikán, legalább három pálya kellene.”