Háromszettes Vegyész-siker

A Vegyész RC Kazincbarcika pénteken lejátszotta első felkészülési mérkőzését a 2015/16-os szezonrajt előtt – Toma Sándor legénysége mindhárom szettet megnyerte a román Cluj ellen.

Toma Sándor, a Vegyész RCK vezetőedzője.A kolozsváriak nyolc órát utaztak a borsodi városba, ennek ellenére jól kezdték a találkozót, hiszen az első technikai szünetnél 8-6-ra vezettek. Kecskeméti Péter, a VRCK-ban egy szezont lehúzó feladó jól irányította társait, ennek ellenére a második technikainál már a hazaiaknál volt az előny (16-12). A vendégek a folytatásban már csak négy pontot tudtak szerezni, így a Vegyész simán nyert.

A második játékrész szorosabbra sikeredett, a csapatok felváltva vezettek, végül azonban a Vegyész 25-20-ra bedarálta ellenfelét. A harmadik szettben is hasonló forgatókönyv volt jellemző, azzal a különbséggel, hogy a Kazincbarcika 26-24 arányban bizonyult jobbnak.

Toma Sándor vezetőedző a találkozót követően a vrck.hu-nak elmondta, a háromszettes találkozó tökéletesen szolgálta az együttes felkészülését.

„Mindenki akart, hajtott, maximálisan elégedett vagyok a fiúkkal, nem lehet rájuk panaszom” – értékelt a szakember. „Egy stabil alapjátékot akarunk produkálni, amihez kellenek a határozott, taktikus nyitások. Folyamatos játékra törekszünk, de a lényeg, hogy az éppen pályán lévő bebizonyítsa, van helye a csapatban.”

A Vegyészben pályára lépett Kozsla Ádám, aki három hete csatlakozott a kerethez, továbbá a jelenleg még klub nélküli Szabó Dávid is játéklehetőséget kapott. Surányi István és Banai Máté sérülés miatt hagyta ki a találkozót.

Szombaton kezdődik az I. KolorCity Nemzetközi Röplabdatorna, melyre szeretettel várjuk a nézőket. A belépés ingyenes.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA – U CLUJ (román) 3-0 (16, 20, 24)
Vegyész: 1. szett: Toronyai Miklós, Bokor Elek, Árva Milán, Juhász Péter, Csányi Tamás, Szabó Dávid. Cserék: Dudás Tamás, Bene Róbert (liberók). 2. szett: Török Roland, Dudás, Elek, Szabó Máté, Kozsla Ádám, Árva. Csere: Bene (liberó), Budai Balázs. 3. szett: Török, Szabó D., Árva, Budai, Juhász, Kozsla. Csere: Bene (liberó), Dudás, Toronyai.

Tóth Milán