Hazai pályán egyenlített a Kaposvár a Vegyész ellen

A férfi röplabda Extraliga elődöntőjének második mérkőzését 3-0-ra megnyerte hazai pályán a Fino Kaposvár, így egy-egyre áll a Vegyész RC Kazincbarcika elleni párharc.

Sokkal jobban játszott a Kaposvár már a mérkőzés elejétől, mint tette azt három nappal korábban Kazincbarcikán. Nagy Péter vezérletével a hazaiak folyamatosan vezettek, Marek Kardos, a Vegyész vezetőedzője 17-13-nál már mindkét idejét kikérte. Hatpontosra is megnőtt a hazai előny, Szabó Dávidék azonban kapaszkodtak, és végül a Fino a szett leglátványosabb labdamenetét megnyerve előnybe került (25-23, 1-0).

Egy tucat vegyészes biztatta övéit a helyszínen, és tapsolt, amikor csapata vezetett (4-5), azonban Bozóki Bencéék gyorsan a maguk javára fordították az eredményt (8-5), és irányították is a mérkőzést. Blázsovics Péter ezúttal hamarabb szállt be a cserepadról, de a somogyiak őrizték előnyüket, és olyan határozottsággal játszottak, ahogy a szezonban még egyszer sem a Vegyész ellen (17-13). A barcikai drukkerek nem lettek halkabbak, és bár kedvenceik is küzdöttek, ezúttal sem tudtak kijönni a hazaiak szorításából (25-18, 2-0).

Elment hárommal a Kaposvár, majd visszajött a VRCK, aztán ismét a hazaiak mentek három-négy egységgel, és Carlos Páezék ezt a hátrányt is egyre csökkentették (12-11). Hol az egyik, hol a másik csapat szerzett két pontot zsinórban, de amíg Demeter György legénysége védekezésben jól teljesített, addig a sárga mezesek többet hibáztak, mint azt megszokhattuk tőlük az utóbbi hetekben (19-17). Szerencséje is volt a Kaposvárnak, Szabó D.-t futtában találta el Nagy P. egyébként outra szálló labdája, majd a kazincbarcikai csapatkapitány osztott ki egy hatalmas blokkot (21-20) – hiába, mert a hazaiak behúzták a harmadik játékrészt, és ezzel egyenlítettek a bajnoki elődöntőben (25-22, 3-0).

Folytatás csütörtökön 20 órától, Kazincbarcikán! A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (23, 18, 22)
Kaposvári Sportcsarnok, 350 néző. V.: Mezőffy, Halász E.
Kaposvár: Keen 4, Bozóki 9, Nagy J. 6, Nagy P. 17, Horváth 12, Kalmár 6. Csere: Pápai (liberó), Kiss (liberó). Vezetőedző: Demeter György.
Vegyész: Páez 2, Németh 5, Juhász 2, Szabó D. 20, Milev 7, Macko 5. Csere: Vitko (liberó), Toronyai, Blázsovics 2, Gebhardt N. Vezetőedző: Marek Kardos.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 1-1.

Demeter György: Határozottabban nyitottunk, de még semmi nem dőlt el. Nem adtuk fel a párharcot, ezt most bizonyítottuk, de azon kívül, hogy egy-egy az állás, messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le.

Marek Kardos: Próbáltunk ezúttal is kemény szervákkal kezdeni, de ebben a műfajban nagyon sokat rontottunk. Nem volt meg a kellő fegyelem a meccs elején, és mire összeállt a játékunk, a lendületben lévő hazaiakat már nem tudtuk megfogni.

(Fotó: vrck.hu)