Hivatalos: Mészáros Dömötör aláírt

A Vegyész RC Kazincbarcika örömmel jelenti be, hogy 1 + 1 éves szerződést kötött a korábban a világ legjobb bajnokságaiban hosszú szezonokat lehúzó Mészáros Dömötörrel. A szélső ütő komoly célokkal érkezett klubunkhoz.

Edzésben Mészáros Dömötör. Fotó: vrck.hu / archív

A 40 éves Mészáros Kaposváron kezdte pályafutását, és már három bajnoki címmel a zsebében, 22 évesen légiósnak állt 1999-ben. Az olasz A1-be igazolt, a Padova játékosa lett, de az első meccsén térdsérülést szenvedett. Két szezon után a Trentinóhoz ment, majd visszatért Padovába, aztán folytatódott a vándorlás: PAOK (görög), Montichiari (olasz), Urengoj (orosz), Szurgut (orosz), Modena (olasz), Izmir (török), Genova (olasz) volt a sorrend. 2012 óta a Közel-Keleten játszott, Dubajban és Libanonban is letette a névjegyét, illetve rövid ideig Sümegen és Kecskeméten is megfordult.

A szezonnyitó sajtótájékoztatón már bemutatkozott Mészáros a nagyközönség előtt, de most már hivatalosan is a keret tagja.

„Edzünk keményen, elkezdtük az edzőmérkőzéseket is játszani” – válaszolt a vrck.hu megkeresésére a klasszis, aki szerint a VRCK folyamatosan erősödik, egyre jobb formába kerül. „Technikailag még rendbe kell rakni a dolgokat, de egyelőre a fizikai részen volt a hangsúly, a rajtra készek leszünk. Nem vagyunk még a toppon, én jelenleg hatvan-hetven százalékon érzem magam. Erős a keretünk, hosszú a cseresorunk, ami jó előjel, de a lényeg úgyis csak a rájátszásnál kezdődik, addig lehet csiszolni a dolgokon. Bár rangidős vagyok, nem a kor számít az öltözőben. Megvan a kölcsönös tisztelet a játékosok és az edző között, ami perdöntő az az, hogy ki milyen formában játszik.”

„A nemzetközi szinten is elismert játékos keresett meg minket, mert úgy gondolta, segítségére lehet a klubnak céljai megvalósításában” – fogalmazott a vrck.hu-nak Kárpáti László klubelnök. „A keret erőssége és az edző személye is közrejátszott abban, hogy Kazincbarcikára szerződjön, ahol bajnokságot és Magyar Kupát szeretne nyerni. Rendkívül motivált, aktív részese akar lenni a sikereknek, és a nemzetközi színtéren is meg akarja mutatni, ki volt és ki még ma is Mészáros Dömötör.”

A Vegyész a nyáron a szélső ütő Blázsovics Pétert, a liberó Gebhardt Áront, a magyar válogatott ütő Gebhardt Norbertet, a magyar-angol kettős állampolgár, 206 centiméter magas feladó Zachary Palánkai-Omoshebit, a 80-szeres macedón válogatott ütő Vlado Milevet, valamint az olasz élvonalban szintén több idényt lehúzó átlót, Szabó Dávidot is szerződtette.