Így látták a főszereplők és a sajtó a kupameccset

Újabb bravúros győzelmet aratott a VRC Kazincbarcika, ezúttal Kaposváron nyert, ráadásul még szettet sem veszített.

Szerda este a VRC Kazincbarcika 3-0-ra nyert a rekordbajnok Fino Kaposvár vendégeként a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A visszavágót (február 22., 18.00, Don Bosco Sportközpont) így magabiztos előnyből várják a borsodiak, akik a korábbi mérkőzésekhez képest jobban nyitottak és fogadtak, de nem nyújtottak tökéletes teljesítményt.

LEHETETT VOLNA JOBB IS; DEMETER MÉG BIZAKODIK

„Magabiztosan kezdtünk, nyitásban, fogadásban és támadásban is jók voltunk” – értékelt a találkozót követően a KaposPontnak a VRCK Kaposváron nevelkedett ütője, Mészáros Dömötör. ” A második szettben visszavettünk a tempóból, a Fino pedig folyamatosan vezetett néhány ponttal, de sikerült fordítanunk. A harmadikban mi mentünk négy-öt ponttal, majd elrontottuk a végét, leadtuk az előnyt. Fejben kicsit elfáradtunk, ezen azonban lehet javítani. Nyertünk három-nullára, ez remek eredmény, de a jövő héten, odahaza, jobban kell teljesítenünk.”

Demeter György, a kaposváriak vezetőedzője dicsérte a rutinos kazincbarcikaiakat, külön kiemelte Mészáros teljesítményét.

„A sokkal rutinosabb, tapasztaltabb ellenfelünk megérdemelten nyert, le a kalappal előttük. Dömötör 42 éves, de kitűnő volt a mezőnyjátéka, ezt ki kell emelni, remekül hajtotta végre a feladatát” – fogalmazott a tréner, aki szerint még nem lefutott a párharc. „Ha azt játsszuk, amit a második és a harmadik játszmában, plusz fölszabadultabbak leszünk, s a fiatalság átmegy vagányságba, akkor még a visszavágón akár meglepetést is okozhatunk.”

A SAJTÓ SZERINT ELDŐLT A PÁRHARC

Demeterrel ellentétben a kaposvári hírportálok, újságok már nem bíznak a továbbjutásban. A kapos.hu a beszámolója végén azt írta, „a Fino ezzel szinte ledolgozhatatlan hátrányba került a jövő csütörtöki visszavágó előtt”, de a Somogyi Hírlap még lesújtóbban írt a hazai vereségről. „Nagy pofon a Barcikától – oktatta a Fino Kaposvárt a Vegyész” címet adta írásának a megyei lap, majd hozzátette, „a jelek szerint már nem a jövő heti kazincbarcikai kupavisszavágóra, hanem a bronzmeccsre kell készülnie a Fino Kaposvár társulatának. Az még talán meglehet, nem úgy, mint tavaly…”

Az Észak-Magyarország szerint fél lábbal már a döntőben érezheti magát Daniel Oravec legénysége, míg az MTI azt írja, „némi meglepetésre” győzött 3-0-ra a VRCK a bajnoki címvédő otthonában.

SÜMEG, KAPOSVÁR

Vasárnap 17.30-tól a Kazincbarcika a Sümegi RE csapatát fogadja a Don Bosco Sportközpontban, és ha nyer, úgy matematikailag is biztossá teheti alapszakasz-elsőségét. Február 22-én pedig következhet a kupavisszavágó a kaposváriak ellen.

Fotó: Muzslay Péter