Ismerd meg jobban: Fecske Szabolcs

Mivel a korábbi évekhez képest alaposan átalakult a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika kerete, új sorozatot indítunk „Ismerd meg jobban” címmel. A cél az, hogy egy picit közelebb hozzuk fiatal csapatunkat szurkolóinkhoz. Első interjúalanyunk saját nevelésű négyesütőnk, a 20 éves Fecske Szabolcs, aki a 13-as mezt választotta magának.

Egy rövid bemutatkozást szeretnénk kérni.
Fecske Szabolcsnak hívnak, egy kis faluban, Szinben születtem. Középiskolába Kazincbarcikára, az Irinyibe jártam. A jövőben szeretném a tudásomat a sport terén növelni, edző irányba szeretnék továbbtanulni.

Mikor és miért kezdtél el röplabdázni, kitől tanultál a legtöbbet?
Most hatodik éve, hogy elkezdtem röplabdázni: először Bokor Eleknél, majd Daniel Oravecnél. A fejlődésem terén szerintem Toronyai Miklós nyújtotta a legtöbbet, örülök, hogy most vele dolgozhatok.

Melyik a legmeghatározóbb, röplabdához köthető élményed?
Az U20-as döntők. Azokon szerintem bebizonyítottam, tudok teljesíteni, és kezdő játékos is lehetek abban a korosztályban.

Ha éppen nem a röplabda, akkor mi köt le?
A röplabda mellett most másra nem igazán van időm, de régen nagyon szerettem kosárlabdázni, és ha időm engedi, szívesen kimegyek még most is dobálni.

Mi az a plusz benned, ami sikerre segítheti a csapatot?
Ha csak cserejátékosként is, de ha segítenem kell a csapatot egy plusz lökettel, ponttal, én szerintem azt meg tudom adni.

A fehér vagy sötét mez jön be jobban?
A fehér, mert jobban passzol rám, szűkebbnek érzem.

Ki a „bohóc” az öltözőben?
Szerintem egyértelmű: Bibók Balázs.

Hogyan bírod együtt Garan Bálinttal?
Még bírom, de már határokat feszeget. 🙂 Nagyon jól megvagyunk, és meg is leszünk. Bálinttal már tizenhárom éve ismerjük egymást, szomszéd faluban is lakunk. Egy iskolába jelentkeztünk, igaz külön évfolyamra jártunk, de a koliszobánk közös volt, és most is egy albérletben lakunk.

Kedvenc szóvicced a falud nevével kapcsolatban?
Szinte gondoltam.