Ismerjék meg közelebbről lengyel feladónkat, Maks Warzywodát

Négy hét telt már el a GreenPlan-VRCK felkészüléséből, így elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy megszólaltassuk egyik új nyári érkezőnket, Maksymilian Warzywodát. A 24 éves lengyel feladóval készült rövid interjút alább olvashatják.

vrck.hu: Mik az első benyomásaid a városról, a klubról?
Maksymilian Warzywoda: Az első benyomás a városról nagyon pozitív. Kicsi, de élhető. A csapat jó, mindenki nyitott, pozitív és segítőkész. Az edzések kemények, ahogy annak lennie kell egy felkészülési időszakban, de erre számítottam, és remélem, hogy a minőség nem lesz rosszabb. Az infrastruktúra ugyancsak kiváló, ráadásul minden közel van egymáshoz.

Több csapatban is játszottál már, külföldön is. Hová tudod elhelyezni a GreenPlan-VRCK-t?
Igen, a GreenPlan-VRCK már a negyedik külföldi klubom lesz. Tiszta lelkiismerettel, nyugodtan ki merem jelenteni, hogy egyik korábbi egyesületem sem volt ennyire jól felkészült, a szervezettséget és az eszközparkot illetően egyaránt.

Van kedvenc lengyel klubcsapatod?
A röplabda Lengyelországban az egyik legnépszerűbb sportág, a labdarúgás után rögtön a második, de ez szerintem mindenhol így van a világon. Őszinte leszek, nincs kedvenc klubom. Jobban szeretek inkább egy-egy játékost követni, mint csapatot. Természetesen, ha valamelyik csapat a Bajnokok Ligájában szerepel, akkor neki szorítok.

Szerződésed aláírása előtt beszéltél a GreenPlan-VRCK korábbi lengyel játékosával, Lukasz Ciupával?
Mielőtt ide jöttem, beszéltem Lukasszal. Megkérdeztem mindenről: a városról, az emberekről, a klubról, a csapatról. Nagyon pozitívan beszélt mindenről, illetve egy barátom játszott már a Vegyész ellen a MEVZA-ban, és ő is megjegyezte, hogy az egyik legszervezettebb magyar csapathoz fogok kerülni.

Feladóposzton komoly konkurenciád van Páez Carlos személyében. Sikerült már tőle ellesni valamit?
Azért vagyok itt, hogy tanuljak, ugyanakkor szeretnék a csapatnak bármiben segíteni, amiben csak tudok, remélem erre lehetőségem is lesz. Eddig még csak figyeltem Carlost, de elképesztő reakciója, energiája és lelkesedése van.

A röplabda mellett tanulsz is, erről mesélj egy kicsit.
Testnevelőnek tanulok menedzsment szakiránnyal. Ez azt jelenti, hogy a diploma megszerzését követően dolgozhatok testnevelőként iskolában, míg a mesterképzés után edzőteremnél, vagy klubnál is elhelyezkedhetek, mint a terem vagy az egyesület menedzsere, vezetője. A gyakorlatban azonban ki tudja, mire lesz ez elég, szóval meglátjuk, mit hoz a jövő. Azért is választottam ezt a szakot, mert a varsói egyetemnél lehetőség van online képzésre, ami azért egy profi röplabdázónak nagy segítség tud lenni.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)