Juhász: Teljesen mindegy, kivel játszunk

A Vegyész RC Kazincbarcika saját nevelésű játékosa, Juhász Péter szerint nem számít, hogy a Fino Kaposvárral vagy a MAFC-BME-vel játszanak a bajnokság elődöntőjében.

A 30 éves center remek formában röplabdázik mostanában, és szerencsére csapatának is jól megy a szekér, hiszen a VRCK megnyerte a bajnokság középszakaszát, így készülhet az elődöntőre. Ellenfelet ugyan még nem kapott együttesünk, hiszen a Kaposvár – MAFC párharc csak most veszi kezdetét, de Juhász szerint ez nem is számít, mert a cél az, hogy döntőt játsszanak.

„Igazából teljesen mindegy, hogy ki fog kikerülni győztesen abból a párharcból, azon a feladaton, hogy jussunk be a döntőbe, semmit sem változtat” – mondta Juhász az Észak-Magyarországnak adott interjújában. „Stílusban van különbség, hogy ki ellen így kell játszani, ki ellen úgy, de mindenki ellen kidolgozzuk a megfelelő taktikát, hogy mire figyeljünk.”

Az Extraliga utolsó három fordulójában a Vegyész sorrendben győzte le a Kaposvárt, az LV Sport Pénzügyőr SE-t és a Kecskeméti RC-t is, tehát legnagyobb riválisait. Válogatott centerünk szerint ez elvárás is velük szemben, de mivel profi játékosok, meg tudnak birkózni a feladattal.

„Meg kellett mutatnunk, hogy itt, Kazincbarcikán, senkinek sem teremhet babér” – jelentette ki Juhász. „Általános elvárás velünk szemben, hogy a hazai összecsapásainkat behúzzuk, és emellett idegenben is nyújtsuk a maximumot. A folyamatos győzelmi kényszert, hogy ezt várja el tőlünk a klubvezetés, a szakmai vezetés, tudjuk kezelni, hiszen mindenki profi játékos.”

A bajnoki elődöntő április 5-én kezdődik a Vegyész számára, a menetrendről korábbi cikkünkben olvashat többet.

(Fotó: vrck.hu – archív)