Juniorjaink is legyőzték a MAFC-ot, két lánycsapatunk ugyancsak pályán volt

A Vegyész RCK U21-es csapata vasárnap 3-1-es győzelmet aratott a MAFC-BME U21 vendégeként a másodosztályú férfi röplabdabajnokság (NB II) Kelet A-csoportjában. A VRCK-Szalézi (női U21) és az U15-ös leány csapatunk is pályán volt a mögöttünk hagyott hétvégén.

A Toronyai Miklós és Daniel Oravec edzők által trenírozott juniorok esélyesként léptek pályára a MAFC otthonában, és bár az első játszmát elveszítettek túlórában, végül el lehet mondani, hogy könnyed győzelmet arattak.

„Kicsit a buszon maradtunk, nem kezdtünk teljesen koncentráltan, a lelkesen és jól röplabdázó hazaiak pedig ezt ki is használták” – mesélte érdeklődésünkre Toronyai. „Aztán feljavultunk, jól működött a blokkmunkánk, és főleg a csapatkapitány, Csizmadia Tamás teljesítményét szeretnénk Danóval kiemelni, mert mind védekezésben, mind támadásban hatékony volt. Több-kevesebb pont erejéig mindenki lehetőséget kapott, a győzelemnek örülünk, és már készülünk a Gyöngyös elleni rangadóra.”

Pénteken 18:30-tól ugyanis Gyöngyösön vendégszerepel a tabellát vezető junior csapatunk, és könnyű dolga nem lesz, hiszen a hazaiak is veretlenek eddig a bajnokságban.

FÉRFI NB II, KELET A-CSOPORT
MAFC-BME – VRCK 1-3 (25, -12, -22, -14)

A csapat tagjai: Csizmadia Tamás (csapatkapitány), Bibók Balázs, Simkó Dániel, Péter Márton, Földes Dániel, Tóth Krisztián (liberó), Henez Kevin, Garan Bálint, Fecske Szabolcs. Edzők: Toronyai Miklós, Daniel Oravec.


Vasárnap két leány csapatunk is pályán volt. A VRCK-Szalézi, azaz junior csapatunk a DVTK korosztályos együttesénél vendégeskedett, és bár ezúttal is kikapott, folyamatosan javuló teljesítményt mutatnak Pásztor Péter és Juhász Krisztián tanítványai. Veres István gyerek csapata hazai környezetben szerepelt, egy győzelemmel és egy vereséggel zárt, így továbbra is második csoportjában.

NŐI NB II, KELET B-CSOPORT
DVTK – VRCK-Szalézi 3-0 (13, 15, 18)
A csapat tagjai: Nyári Alexandra (csapatkapitány), Pente Petra, Ladányi Réka, Kőrösi Dorina, Hompoth Laura, Varga Eszter, Próbáld Zsófia, Batki Laura. Edzők: Pásztor Péter, Juhász Krisztián.

LEÁNY U15
VRCK – Miskolci Sportiskola-B 0-3 (-17, -21, -23)
VRCK – Tálent SE-Nyíradony 3-0 (12, 1, 11)
A csapat tagjai: Tóth Enikő (csapatkapitány), Kis Lara Bernadett, Fodor Mirjam, Giba Hanna, Bodnár Eszter, Benedek Norina, Molnár Panna, Maczuga Réka, Juhász Zsanett, Fóris Anna. Edző: Veres István.

(fotó: © vrck.hu, archív)