Kedden rajtol az U22-es Eb – Toronyaival, Cziczlaviczcal, Garannal és Miklósi-Sikessel

Kedden a házigazda Hollandia ellen kezdi meg szereplését az U22-es férfi röplabda Európa-bajnokságon Magyarország. A GreenPlan-Vegyész RC-t három játékos és a szövetségi edző képviseli a nyolccsapatos kontinenstornán.

A magyarok kedden 18:30-tól a hollandokkal, szerdán 16:30-tól a lengyelekkel, csütörtökön szintén fél öttől pedig a spanyolokkal játszanak csoportjukban. A lengyelek kiemelkednek a négyesből, és bár a hollandok és a spanyolok is a mieink előtt járnak, fiataljaink szeretnének meglepetéseket okozni.

A Vegyészt Toronyai Miklós, mint szövetségi edző fogja képviselni a tornán, míg a keretbe három VRCK-s kapott meghívót: két center, Cziczlavicz Dávid és Garan Bálint, valamint az átló Miklósi-Sikes Zétény.

„Akik helyet kaptak a mostani keretben, zömében játszottak a mögöttünk hagyott idényben felnőtt mérkőzéseket, ami mindenképpen pozitívum” – nyilatkozta az M4 Sport Vollé! magazinjában vezetőedzőnk. „Jól haladunk, akik például már öt hetet letoltak a felnőtt válogatottal, mindenképpen a toppon lesznek, és azok is mozogtak klubjaiknál, akik később csatlakoztak hozzánk.”

„Szeretnénk bizonyítani, hogy mindenképpen helyünk van az Eb-n” – ezt már Boldizsár Péter mondta, aki Kecskemétről Kaposvárra igazol a nyáron, és fiatal kora ellenére ő lesz az együttes csapatkapitánya. „Lelkes csapat vagyunk, amit megmutattunk már a selejtezők során, minden pontnak tudunk örülni. Amikor játszunk, azt érzem, mindenki küzd mindenkiért.”

A csapat egyik feladója, Tóth Kristóf – aki Sümegről indult, jelenleg a Pénzügyőrt erősíti – szerint centerposzton és a széleken is jó erőkből állnak, de átlóposzton sem panaszkodhatnak. Klubunk játékosát, Garan Bálintot is megszólaltatta a Vollé!.

„Az elhivatottságunk, a küzdeni akarásunk és a bizonyítási vágyunk az, amivel megmutathatjuk, lehet velünk számolni” – sorjázta fiatal centerünk, aki az elmúlt szezonban mutatott teljesítményének köszönheti a válogatott meghívót.

A magyar válogatott kis szerencsével ugyan, de ott van Európa legjobb nyolc csapata között. A selejtezőben ugyanis a mieink olykor szoros mérkőzésen, de három szettben kikaptak a lengyelektől, Koszovót legyőzték ilyen arányban. Miután Izrael az utolsó pillanatban úgy döntött, nem utazik el, 3-0 (75-0) arányban Cziczlaviczék kerültek ki győztesen, és így legjobb csoportmásodikként kijutottak az Eb-re.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy a mérkőzéseket hol lehet nézni élőben.

Az U22-es férfi válogatott kerete
Feladók: Tóth Kristóf (Pénzügyőr SE), Török Soma (Kecskeméti RC)
Átlók: Miklósi-Sikes Zétény (GreenPlan-VRCK), Varga Péter (Kecskeméti RC)
Szélső ütők: Bogdán Bence (Kecskeméti RC), Fenyvesi Barnabás (Quincy University – Egyesült Államok), Kecskeméti Bálint (Kecskeméti RC), Szalai Kristóf (Pénzügyőr SE)
Centerek: Boldizsár Péter (Kecskeméti RC), Cziczlavicz Dávid (GreenPlan-VRCK), Garan Bálint (GreenPlan-VRCK), Kövessy Kristóf (Pénzügyőr SE)
Liberók: Fenyvesi Dániel (MEAFC-Peka Bau), Török Zsombor (Kecskeméti RC)
Szövetségi edző: Toronyai Miklós

(kiemelt kép: M4 Sport – Vollé!)