Ketten is debütáltak a Győr ellen, és ezúttal a vendég csapat is kedveskedett a szurkolóknak

A Vegyész RC Kazincbarcika könnyedén nyert 3-0-ra a SZESE Győr ellen a bajnokság 9. fordulójában. A hazaiaknál ketten is debütáltak, míg a győriek pólókkal lepték meg a „legjobb szurkolótábort”, akik csokimikulásokkal viszonozták a kedvességet.

Marek Kardos vezetőedző a győriek ellen két fiatalt, Bibók Balázst is Pálfi Gellértet is felhívta a felnőttek közé a junior keretből, és utóbbi rögtön kezdő is volt centerposzton, míg a szélső ütő Bibók az első játszma derekén állt be Blázsovics Péter helyére. Több csere nem is volt hazai oldalról az összecsapáson, de ezt nem is indokolta semmi, mivel a csapatok közötti minőségbeli különbség így is kijött.

A szurkolók Bibók és Pálfi pontoknak is tapsolhattak, a rutinosabbak közül főleg Gebhardt Norbert és Árva Milán volt elemében, utóbbi 21 egységgel messze a találkozó legeredményesebb játékosa volt. Az első és a második játszma egyaránt 25-13-ra végződött, míg a harmadikban kilencet engedélyezett a Vegyész a Rába-parti alakulatnak.

A találkozó előtt a győri röplabdások „Legjobb szurkolók Kazincbarcika” feliratú pólókkal lepték meg a hazai drukkereket, akik a meccs végén csokimikulásokat ajándékoztak nekik. A két fél közötti jó kapcsolat még tovább erősödött.

A Vegyész legközelebb december 6-án, 18 órától lép pályára a Don Bosco Sportközpontban, ellenfele a cseh Kladno Volejbal cz lesz a CEV Kupa-visszavágón.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, A-CSOPORT, 9. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – SZESE Győr 3-0 (13, 13, 9)
Don Bosco Sportközpont, 300 néző. V.: Pőcze, Tillmann.
VRCK: Juhász 7, Toronyai 4, Blázsovics, Árva 21, Gebhardt N. 14, Pálfi 3. Csere: Dudás (liberó), Bibók 5. Vezetőedző: Marek Kardos.
Győr: Földes 1, Horváth 8, Falvay 7, Leiner 1, Biró 7, Mészáros 1. Csere: Lengyel (liberó), Csanik 1, Bicskó. Vezetőedző: Fehér Tibor.

Marek Kardos: Jól játszottak a debütáló fiatalok, persze sokat kell még tanulniuk, de bizonyították, hogy az ilyen meccseken lehet rájuk számítani.

Fehér Tibor: Sajnos foghíjas társasággal érkeztünk, többen is lebetegedtek az utolsó pillanatban. Igyekeztünk, sajnos most ennyire futotta, de annak örülök, hogy ismét jó hangulata volt az összecsapásnak. Köszönjük a kazincbarcikai szurkolóknak a vendégszeretetüket.