Kiélezett meccsen sikerült legyőzni a Pénzügyőrt

Izgalmas, színvonalas ütközetet hozott szerda este a házigazda Pénzügyőr SE és a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika rangadója az Extraliga alapszakaszának 4. fordulójában. A mérkőzést 2 óra 15 perc alatt nyerte meg együttesünk, hátrányból felállva.

Az első szettet Roman Gurszkij két ászával és határozott játékkal kezdte a GreenPlan-VRCK, ennek köszönhetően a hazai csapat ki is kérte első idejét (2-7). A Vegyész lendületét nem sikerült megtörniük a zöld-fehéreknek, Bibók Balázs és Jan Jirásek ütéseivel megállíthatatlanul törtek előre a borsodiak, és így az első játékrészt magabiztosan behúzták (15-25, 0-1).

A második felvonás szorosabbnak bizonyult, a felek fej-fej mellett gyűjtögették pontjaikat. A fináncok újítani tudtak, 14-11-nél Toronyai Miklós időt is kért, de a három-négy pontos PSE-előny elfogyott – 20-19-nél sikerült kikényszeríteniük Kiss Mátééknak egy időkérést. A hajrában a két csapat nem kímélte a nézők idegeit, végül két könnyelmű megoldás a VRCK részéről az egyenlítést jelentette a hazaiaknak (27-25, 1-1).

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vegyész RC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés

Izgalmakban és színvonalban az újabb szett sem fukarkodott, de ennyire ne rohanjunk előre. 13-13-ig ismét együtt mentek a csapatok, ekkor zsinórban három pontot szerzett a Pénzügyőr, Toronyai ki is kérte a szettben az első idejét. A PSE azonban makacsul ragaszkodott előnyéhez, utolérni 24-nél sikerült a fővárosiakat. Ismét egy csiki-csuki hajrá következett, ahol hiába volt több szettlabdája is a Vegyésznek, Péter Mártonék azokat nem tudták értékesíteni, míg a PSE a fiatal Szalai Kristóf vezérletével előnybe került a maratonira nyúlt felvonás végén (34-32, 2-1).

A negyedik játszma alakulása se volt különb, egyik csapat sem akarta kiadni a kezéből az irányítást. Cziczlavicz Dávidék mindent beleadva küzdöttek és a két csapat csak egy-egy ponttal tudott ellépni ellenfelétől, de-20-17-nél Jókay Zoltán már a második idejét is kikérte. A GreenPlan-VRCK játékosait ez sem állította meg, Óhidi Richárd szerváival és Bibók ütésével a szett megnyerése az egyenlítést jelentette (20-25, 2-2).

A döntő játszmát magabiztosan kezdték a mieink, szépen kihelyezett blokkokkal, és az okos megoldásoknak köszönhetően a két csapat 3-8-nál cserélt térfelet. Toronyai tanítványai az utolsó pillanatig küzdöttek, hiszen tudták, nem engedhetnek ki, ennek pedig egy értékes győzelem lett a jutalma (8-15, 2-3).

A Vegyész sikerének köszönhetően három győzelemmel és egy vereséggel áll a tabellán, amelyen ideiglenesen a harmadik helyet foglalja el. Legközelebb vasárnap lépnek pályára a mieink, méghozzá a Don Bosco Sportközpontban, amikor a Vidux Szegedi RSE-t fogadják.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 4. FORDULÓ
Pénzügyőr SE – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 2-3 (-15, 25, 32, -20, -8)
Kőér utca, Budapest, 65 néző. V.: Tillmann, Szarka.
PSE: Keen 3, Szalai 17, Kovács 8, Majoros 13, Kiss 11, Rása 10. Csere: Kozhuharov (liberó), Mihálovits 1, Solti 2, Tóth K. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Vegyész: Gurszkij 5, Jirásek 29, Velicsko 5, Bibók 35, Péter M. 8, Cziczlavicz 8. Csere: Kiss (liberó), Óhidi, Fecske. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Gratulálok a srácoknak, óriásit mentek ma. Nagyon motiváltan mentek bele a mérkőzésbe, de sajnos a második szettben, mindamellett, hogy a Pénzügyőr feljavult, mi is asszisztáltunk a győzelmükhöz, mert nem azt a gondolatmenetet vittük tovább, amit megbeszéltünk, színezni próbáltuk a játékot. A Kőér utcában mindig nehéz nyerni, de még pontot is szerezni. Mindkét csapat megérdemelte ma a sikert, de ma nekünk jobban jött ki a lépés. Jó úton járunk, szerintem sikerült ma bebizonyítanunk, hogy ezzel a fiatal gárdával is számolni kell.