Utánpótlás: megkezdődött az idény a fiataloknak is

Szombaton és vasárnap több utánpótláscsapatunk is pályára lépett, elsőként az U20-asok és az U15-ösök mutatkoztak be a 2023/24-es szezonban.

U20 fiú, I. osztály

A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is kikapott a Szolnoki Sportcentrumtól Vass Renátó csapata, de a Dunakanyar LSN-nel szemben hozta a kötelezőt.

U20 fiú, II. osztály (VRCK-Sárga)

A fiatalok – hiszen a keret fele U17-es korosztályú még csak – helyenként biztató játékkal mutatták meg, lehet rájuk számítani a jövőben: szettet csentek a MEAFC-Miskolc ellen, és a DEAC-cal szemben is mutattak szép dolgokat.

U20 lány, III. osztály

Legidősebb hölgykoszorúnk ugyan megszorongatta a Szolnokot, de csak a részsiker jött össze, a GLP Nyíregyházát azonban sikerült négy szettben legyőzni.

U15 fiú, I. osztály

Új időszámítás kezdődött az U15-ös csapatunknál, hiszen Bokor Elek új játékoskerettel, zömében az U13-mas csapatból felkerült játékosokkal kezdte el az idényt. Ugyan az I. osztályban indult el a csapat, mindenki tudja, a játékosoknak idő kell ahhoz, hogy a négy-a-négy elleni játék után megtanulják és megszokják a hat-a-hat elleni játék szabályait. Nem is meglepő, hogy a Kecskeméti Sportiskola Röplabda Akadémia és a Pénzügyőr is magabiztosan nyert a Vegyész ellen.

„Az első mérkőzésen a Kecskemét ellen nagyon idegesen, görcsösen játszottunk, sokan még keresték a helyüket a pályán, és a figyelmünk kilencvenkilenc százaléka erre ment el, nem tudtunk a játékra koncentrálni. A házigazda Pénzügyőr ellen már sokkal higgadtabbak voltunk, és itt-ott már röplabdáztunk is, de még messze a cél. Sokkal több van ebben a csapatban, dolgozunk tovább, hogy minél hamarabb meg is mutathassák a fiúk, miért bízom bennük. Mert én nagyon bízom bennük. A szülőknek köszönjük a támogatást, jó dolog az ő támogatásukat érezni” – mondta Bokor Elek edző.

(főcímképen: szelfi az U15-ös csapattól)