Kiss Máté a Vegyész játékosa!

A GreenPlan-VRCK örömmel jelenti be, hogy kétéves szerződést kötött a magyar válogatott liberóval, Kiss Mátéval, aki a Fino Kaposvártól érkezik klubunkhoz.

A 22 éves Kiss Máté Kaposváron kezdett el röplabdázni, és nagyon fiatalon, 2016-ban bemutatkozott az élvonalban, majd a 2017/18-as idényben már a Vegyész ellen is pályára lépett. A magyar válogatottban 2021 nyarán debütált, de idén nem kapott meghívót, hiszen klubjában csak második számú volt Bozóki Bence mögött, így többször ütőként számoltak vele.

„A több játéklehetőség reményében fogadtam el a Vegyész ajánlatát, ráadásul a klub és Toronyai Miklós vezetőedző választása rám esett, így mindenképpen szerettem volna élni ezzel a lehetőséggel” – fogalmazott Kiss Máté a vrck.hu-nak. „Kaposváron elfogadták a döntésem, nyilván, ahogy én is, úgy ők is sajnálják picit a helyzetet, de játszani szeretnék, és a fejlődésem szempontjából elérkezettnek láttam az időt a váltásra. Örültem a Kazincbarcika megkeresésének, mert tudom, hogy a klub legalább ugyanazt a szintet képviseli, mint a Kaposvár. Szeretném megmutatni, mire vagyok, mire lehetek képes, és azt gondolom, hogy a Vegyésznél minden adott a jó eredmény eléréséhez. A városban korábban eltöltöttem több hetet, még az utánpótlás válogatott edzőtáborában. Igaz, nem nagy város, de éppen elég ahhoz, hogy az edzések és meccsek között kikapcsoljon a játékos. A klub szurkolói a legjobbak az országban, elképesztő hangulatot képesek varázsolni, nekem pedig ez extra energiát ad a pályán. Több mindenkit ismerek a csapatból, soha nem mondtak rosszat a társaikról vagy az egyesületről. Nagyon várom már, hogy én is együtt edzhessek velük.”

A 22 éves, 189 centiméter magas játékos augusztus elején már a GreenPlan-VRCK játékosaként kezdi meg a felkészülést.

(fotó: hunvolley.info)