Könnyed győzelmet arattunk a DKSE felett

Magabiztos, háromszettes győzelmet aratott a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika szombaton a Dunaújvárosi KSE ellen a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 7. fordulójában.

A magabiztos hazai kezdés után sokan talán arra számítottak, simán hozza a mérkőzést a Vegyész, de nem így történt. Toronyai Miklós csapata sok hibával játszott, a vezetőedző kétszer is időt kért a játszma derekán, annak ellenére, hogy vezetett a GreenPlan-VRCK. A DKSE még egy pontra is felzárkózott 20 felett (22-21), de innen már csak a sötétkék mezesek szereztek pontot (25-21, 1-0).

Kettőt is cseréltek a kazincbarcikaiak a fordulást követően, Óhidi Richárd és Garan Bálint helyett Roman Gurszkij és Cziczlavicz Dávid kapott lehetőséget. Péter Márton és Jan Jirásek is keményen ütötték a vonalat (9-5), a Duna-partiak gyorsban kikérték a félperceseket. Jóval kevesebbet hibázott a VRCK, mint korábban, magabiztosan hozta a játszmát Jirásek vezérletével (25-12, 2-0).

A harmadik szettben Miklósi-Sikes Zétény az első ponttól a pályán volt, de Fecske Szabolcs és Molnár Vajk is lehetőséget kaptak a hajrában. A szett elején a DKSE ugyan tartotta magát, de ezúttal is beragadt két állásban. A GreenPlan-VRCK magabiztos sikert aratott (25-12, 3-0), és ideiglenesen a tabella élére ugrott.

Jövő hét szombaton a MAFC-BME vendége lesz a Vegyész.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 7. FORDULÓ
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaújvárosi KSE 3-0 (21, 12, 12)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 250 néző. V.: Villás, Horváth.
Vegyész: Óhidi, Jirásek 17, Velicsko 5, Bibók 7, Péter M. 10, Garan. Csere: Kiss (liberó), Gurszkij, Cziczlavicz 6, Miklósi-Sikes 5, Fecske, Molnár. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
DKSE: Juhász, Farkas 2, Németh 2, Gőczi 12, Béres 4, Kisházi 1. Csere: Kuti (liberó), Makó 1., Vadász 2, Peredi, Herceg. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Toronyai Miklós: Nagyon fontos volt, hogy jó attitűddel menjünk bele a mérkőzésbe, mert egyetlen csapatot sem lehet félvállról venni. A második szettől már nem volt csak elvétve ki nem kényszerített hibánk, aminek köszönhetően uralni tudtuk a mérkőzést. Nem utolsó sorban szerettünk volna kicsit önbizalom növelő győzelmet aratni, ami szerintem sikerült, de nagyon sokat kell dolgoznunk, ha szeretnénk minél előrébb végezni a tabellán.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)