Lapszemle: dráma, aranyat érő barcikai blokkok!

Óriási médiaérdeklődés közepette szerezte meg újabb bajnoki címét a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata. Most ezekből válogattunk.

Az Észak-Magyarország újságíróval, fotóssal (a meccsről készült képek már elérhetők a boon.hu-n) érkezett Budapestre, az LV Sport Pénzügyőr SE elleni bajnoki finálé negyedik mérkőzésére. Szerencsére nem hiába, hiszen a Vegyész öt szettben nyert, ami fennállása ötödik bajnoki címét jelentette – a megyei lap címének is ezt választotta.

A Nemzeti Sport is kiemelt figyelmet szentelt a döntőnek, nem volt ez másképp a negyedik összecsapással sem. „Itt a vége!” – így szól a cím az országos sportnapilap hasábján, hiszen a Kazincbarcika megvédte bajnoki címét. Külön öröm, hogy az nso.hu-n kiemelt cikként is jelen volt az írás.

Dráma – ez a szó szerepel a hunvolley.hu és az Origo cikkében is, míg az index.hu szerint „A barcikai blokkok aranyérmet értek”. Utóbbi két online lap az MTI tudósítását használta, akárcsak a sajomente.hu. A Kossuth Rádió a helyszínről közvetített, az összefoglaló itt hallgatható vissza. Az M4 Sport híradója is kint járt a Kőér utcában, a felvétel itt tekinthető meg. Szabó Dávid, Németh Szabolcs, Juhász Péter és Toronyai Miklós nyilatkozata a Kossuth Rádióban pedig itt található (12:41:45-től).

A kolorline.hu címvédésről ír, cikkében visszatekint a döntő mindegyik összecsapására. A csapatunknak otthont adó Don Bosco Sportközpont honlapja sem feledkezett meg rólunk. „Megvédte címét a VRCK férfi röplabda csapata, hiszen egy kiélezett meccsen, de végig kézben tartva az összecsapást legyőzte a Pénzügyőrt és ötödik bajnoki címét zsebelte be” – olvasható a dbsk.hu-n.

Érdekesség, még a finálé előtt dr. Kárpáti Zoltán ügyvezető úgy nyilatkozott a Digi Sport Reggeli Start című adásában, hogy a Vegyész 3-1-re nyeri a finálét – ez bejött.