Lengyelországban járt felnőtt csapatunk

Csütörtökön és pénteken a lengyelországi Gorlicében járt nemzetközi felkészülési tornán a GreenPlan-VRCK. Profi körülmények között, remek csapatok ellen játszott három meccset Toronyai Miklós együttese.

A felkérésnek rendkívül örültünk, hiszen más, gazdagabb röplabdakultúrával rendelkező országok csapataival találkozhattak Szabó Dávidék. A rendezés igazán profi volt, a GKS Katowice és a Czarni Radom meccse pedig este színvonalasra sikeredett. A találkozókat követően, a szállodában lehetőség volt a stábtagoknak az eszmecserére egymás között. A még iskolába járó fiatalokon kívül egyedül Blázsovics Péter nem tudott elutazni a csapattal.

Habár csütörtökön mind a két mérkőzésünk 1-1-re állt, az utolsó, harmadik szettet nem sikerült megnyerni, így a törökök távolmaradása miatt beugró Karpaty Krosnóval játszottunk péntek délben.

„Három rendkívül hasznos mérkőzés van mögöttünk, jó ellenfelekkel szemben” – kezdte a visszatekintést Toronyai Miklós vezetőedző. „A Presovot jól ismerjük, de a szerb Kraljevo és a lengyel Krosno is jó szintet képvisel, utóbbiaktól megtudtuk, hogy bár most a harmadosztályban szerepelnek, egy-két szezonon belül megpróbálnának a másodosztály élcsapatává válni, és ehhez megvannak a tehetséges fiataljaik. A szerbek és a szlovákok ellen is egy-egyre álltunk, háromszettesek voltak a meccsek, és a harmadik játszmákat mindkét esetben kikaptuk, így pénteken miénk volt az első mérkőzés, a Krosno ellen. Ekkor már főleg azok szerepeltek, akik csütörtökön keveset voltak a pályán, vagy egyáltalán nem játszottak. Mindenki lehetőséget kapott így a két nap alatt, láttuk, kikkel megy jobban a csapattal, milyen felállásban.”

Nemzetközi felkészülési torna, Gorlice, Lengyelország
OK Ribnica Kraljevo – GreenPlan-VRCK 2-1 (17, -23, 20)

Gorlice, 50 néző.
VRCK: Páez, Árva, Juhász, Csoma, Péter B., Tarabus. Csere: Kiss (liberó), Péter M., Warzywoda. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

VK Mirad UNIPO Presov – GreenPlan-VRCK 2-1 (-19, 20, 19)
Gorlice, 80 néző.
VRCK: Páez, Péter B., Juhász, Szabó D., Péter M., Tarabus. Csere: Kiss (liberó), Warzywoda. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Karpaty Krosno – GreenPlan-VRCK 3-2 (21, -23, 19, -21, 9)
Gorlice, 30 néző.
VRCK: Warzywoda, Árva, Juhász, Szabó D., Péter M., Moraes. Csere: Budai (liberó), Csoma. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

(fotó: vrck.hu)