Ma a négy közé juthatunk a Magyar Kupában

Szerda este 19 órától a Tiszaligeti Sportcsarnokban lesz a Szolnoki RA vendége a VRC Kazincbarcika a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Az odavágót együttesünk magabiztosan nyerte három szettben.

A VRCK győzelme (3-0, 18, 18, 16) a szolnokiak ellen nem volt meglepő, még akkor sem, ha egy évvel ezelőtt éppen a Tisza-partiak jöttek ki jobban ebből a párharcból. Idén azonban érezhetően nincsenek egy súlycsoportban a felek, Gulyás Ferenc legénysége a bajnokin sem tudott szettet rabolni a Kazincbarcika ellen.

A szolnokiak a bajnokságban nagy csatát vívnak azért, hogy bejussanak az első hatba, jelenleg a hetedik helyen állnak. Tíz nappal ezelőtt magabiztos győzelmet arattak Pécsett, de a legutóbbi hétvégén kikaptak 3-0-ra a MAFC-BME vendégeként. Ezzel szemben a Kazincbarcika továbbra is őrzi veretlenségét a hazai porondon, vasárnap a DEAC-ot múlta felül könnyedén.

A borsodiak egy hét alatt három mérkőzést is játszanak: a Debrecen ellenin már túl vannak, míg szerdán Szolnokon, vasárnap pedig Dunaújvárosban van jelenésük. A sűrű program ellenére az öltözőben jó a hangulat, és még az sem gond, hogy a két ünnep között sem lesz megállás.

„Edzünk még december 22-én, és 26-án már újra kezdődik a munka, hiszen 28-án indulunk Zágrábba” – mondta a vrck.hu-nak Daniel Oravec vezetőedző. „Készülünk már javában a Közép-európai Liga-fordulóra, de a hazai meccseket sem vesszük lazán, profin megyünk neki minden összecsapásnak.”

(Fotó: VRCK archív)