Magyar Kupa: a Pénzügyőr jutott a döntőbe, a Vegyész a bronzért játszhat

A Pénzügyőr SE jutott a férfi röplabda Magyar Kupa február 28-ai fináléjába, miután hazai pályán is 3-1-re nyert a Vegyész RC Kazincbarcika ellen az elődöntő visszavágóján.

Nehéz helyzetből várta a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóját a Vegyész, hiszen a fináléba kerüléshez maximum négy szettben nyernie kellett a Pénzügyőr otthonában, és az azt követő aranyszettet is be kellett volna húznia. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, Kiss Dániel állt a nyitóhelyen, amikor csapata sorra szerezte a pontokat (14-4). Ez az előny már tetemesnek bizonyult, nem is volt kérdés, melyik csapat nyeri a kezdő felvonást (25-16, 1-0).

Úgy várhatta a PSE a második szettet, hogyha nyer, ott van a kupadöntőben. A Vegyész irányított az elején, majd a fővárosiak vették át a stafétát, és meg is léptek kettővel a játszma derekán. Hol eggyel, hol kettővel ment a Pénzügyőr, majd Reffatti pontos befejezésével lett közte először három (21-18). A hazaiak innen nem hibáztak, nyertek és ezzel bejutottak a kupadöntőbe (25-21, 2-0) – akárcsak tavaly -, míg a Vegyész a bronzmérkőzésre készülhet.

Tétje innen már nem volt a találkozónak, amit végül a hazaiak nyertek 3-1 arányban.

A Magyar Kupa-döntőjének a kecskeméti Messzi István Sportcsarnok ad otthont február 28-án: a bronzmeccs 17, a finálé 20 órakor kezdődik. A másik ágon a Fino Kaposvár nyerte az elődöntő első felvonását 3-0-ra a Kecskeméti RC ellen.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika 3-1 (16, 21, -23, 20)
Pénzügyőr sportcsarnok, 100 néző. V.: Mezőffy, Árpás.
PSE: Magyar 1, Reffatti 11, Rása 6, Kovács Z. 10, Kiss D. 15, Flachner D. 3. Csere: Feliciano (liberó), Solti 6, Rozgonyi 8, Szabó V. 4, Szabó M. 7, Flachner K. 8, Hartyányi (liberó). Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Vegyész: Páez, Efraimidis 9, Moraes 12, Braga 15, Blázsovics 7, Juhász 9. Csere: Vitko (liberó), Budai (liberó), Árva 4. Vezetőedző: Marek Kardos.
Továbbjutott: a Pénzügyőr SE, kettős győzelemmel.

Jókay Zoltán: Örülök a győzelemnek és a továbbjutásnak, annak pedig különösen, hogy a fiatalok is megmutatták, mit tudnak. Nincs sok időnk a pihenésre, készülünk a szombati, Kaposvár elleni találkozóra.

Marek Kardos: Jól kezdtük a találkozót, mert a fogadásunk szinte tökéletes volt, de ezekből nem tudtunk eredményesek lenni. Ezt követően becsúszott egy-két hiba, elkezdtünk pánikolni, nem jöttek az extrák, és már nem tudtunk visszakapaszkodni. A Pénzügyőr jelenleg jobb csapat nálunk, ezt mind a három mérkőzésen bizonyította. Gratulálok nekik a döntőbe jutásért.

(fotó: vrck.hu)