Magyar Kupa: idén a bronzért játszhat a Vegyész

A Fino Kaposvár jutott a DRK Magyar Kupa döntőjébe, miután a visszavágón is nyerni tudott a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika ellen.

Mindkét csapat koncentráltan kezdett, 10-9-es hazai vezetésnél azonban a Vegyész beragadt, és hamar többpontos hátrányba került. Tomas Lescay sorra szerezte blokkban a pontokat, hamar eldőlt, ki nyeri az első felvonást (16-25, 0-1).

A térfélcserét követően sikerült rendeznie a sorait a Kazincbarcikának, de a szett hajrájáig a vendégek diktálták a tempót (19-21). Ekkor Willian Reffattival a nyitóhelyen, Blázsovics Péterrel pedig a hálónál összeállt a játék, és utóbbi vezérletével sikerült az egyenlítés (25-22, 1-1).

Villámrajtot vett a Vegyész (8-1), Páez Carlos szervái ellen a somogyiak nem találták az ellenszert. Bögöly Gáborék azonban kezdtek felocsúdni a korai pofonból, és a végjátékhoz közeledve már csak három volt a hátrányuk (20-17). 23-nál lett egál, majd egy Baróti Árpád-ász és egy széles hazai ütés után a Kaposvár megnyerte a szettet, amivel a párharcot is eldöntötte (23-25, 1-2).

Az ünneplést nem kicsit túlzásba vitte a Kaposvár erőnléti edzője, Sztevan Sztamenkovics, aki sportszerűtlenségéért piros lapot kapott, de az ügyben klubunk is meg fogja tenni a szükséges lépéseket.

A találkozónak innen már nem volt tétje, Toronyai Miklós azoknak adott lehetőséget, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. A kaposváriak maradtak a legerősebb összeállításukban. Péter Benedekék megilletődötten kezdtek, aztán mutattak be szép dolgokat, de megfordítaniuk már nem sikerült a találkozót (19-25, 1-3).

A GreenPlan-VRCK játékosai a kupabúcsú ellenére megkapták a tapsot a lelátóról, hiszen küzdöttek, de a Kaposvár jobb volt ezen az estén is – nem sikerült tehát eltüntetni a pályán a különbséget.

A DRK Magyar Kupa bronzmeccsén a Vegyész március 11-én lép majd pályára a budapesti Riz Levente Sportcsarnokban, ellenfele a Kecskeméti RC lesz.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 1-3 (-16, 22, -23, -19)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 395 néző. V.: Tillmann, Árpás.
Vegyész: Páez 2, Blázsovics 13, Juhász 5, Csoma 7, Reffatti 8, Moraes 8. Csere: Kiss (liberó), Szabó 12, Péter B. 2, Péter M. 3, Warzywoda, Budai (liberó), Tarabus 3. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kaposvár: Bartunek 1, Bögöly 14, Iván B. 6, Baróti 12, Hermes 19, Lescay 13. Csere: Bozóki (liberó), Tóth, Kalmár 3, Donisthorpe 1. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
A párharc nyertese: a Fino Kaposvár.

Toronyai Miklós: Gratulálok a Kaposvárnak. Idegesen kezdtünk, ami benne volt, de aztán sikerült pontosabban játszanunk. Jól mentünk bele a harmadik szettbe is, a szett felétől viszont több könnyű pontot is adtunk az ellenfélnek, akik nem érdemtelenül jutottak tovább. Megyünk tovább, mert hétvégén már bajnoki vár ránk.

(fotó: Kovács Loretta)