Magyar Kupa: nálunk az előny, de még nincs lefutva a párharc

Szerdán a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján lép pályára hazai környezetben a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Dág KSE ellen.

Az odavágót a mieink nyerték szettveszteség nélkül, így a szerda este 19 órakor kezdődő összecsapást előnyből várhatják. A két csapat már kétszer találkozott idén egymással, a bajnokit az esztergomi Suzuki Arénában a Dág nyerte öt szettben. A Vegyész a hétvégén hazai pályán kapott ki a DEAC-tól 3-0-ra, míg a dágiak a MÁV Előre-Foxconn-nal szemben egy szettet tudtak elcsenni az Extraligában.

„Nem úgy sikerült a kupára való ráhangolódás, ahogy elterveztük, belefutottunk egy nagy pofonba” – ismerte el Toronyai Miklós vezetőedző. „Gyorsan beszéltünk még a mérkőzésről néhány gondolatot, de aztán elkezdtük a felkészülést a dágiakra, mert ez a kupapárharc nincs letudva. Összességében elégedettek lehetünk az eddigi eredményeinkkel, és ha valaki azt mondja nekem a szezon előtt, hogy tíz bajnoki után hét győzelmünk lesz, gyorsan alá is írtam volna a forgatókönyvet. A DEAC ellen nagyon akartunk, de görcsöltünk, és sajnos ebből nem sikerült kijönni. Szerdán azonban el kell tudni viselnünk azt a terhet, hogy hazai pályán játszunk. Nem kell kapkodnunk, nyugodtan kell játszanunk, nyertük az első meccset három szettben. Csak magunkra kell koncentrálnunk, visszatalálnunk a győzelmi útra.”

A találkozót a Hunvolley TV nem közvetíti, a belépés díjtalan!

December 10-én is hazai pályán játszik a GreenPlan-VRCK, azon az összecsapáson adományokat is gyűjtünk. Részletek:

A vasárnapi mérkőzés alatt adománygyűjtést szervezünk