Magyar Kupa: szerda este kiderül, ki jut döntőbe

Szerda este a Vegyész RC Kazincbarcika a címvédő Pénzügyőr SE vendégeként igyekszik kiharcolni a férfi röplabda Magyar Kupa döntőjébe jutást.

Előnyből várja Toronyai Miklós vezetőedző csapata a visszavágót, ugyanis a kazincbarcikai mérkőzést sikerült megnyernie 3-1-re. Ez azt jelenti, hogy a PSE már csak az aranyjátszma megnyerésével juthat be a március 7-ei fináléba, és természetesen ez is Jókay Zoltán együttesének a célja. A Vegyésznek pedig az, hogy lehetőleg a „rendes játékidőben” eldöntse a továbbjutás kérdését – ha a mieink nyernek legalább két játszmát, továbbjutnak, így akár egy 3-2-es vereség is belefér nekik.

„Biztos vagyok benne, hogy a Pénzügyőr ott akar lenni a döntőben, ezért mindent meg fog tenni, ahogy mi is” – szögezte le Toronyai a vrck.hu-nak. „Jó játékkal sikerült legyőzni a Kaposvárt a múlt héten, fontos volt a győzelem, de most egy másik sorozat vár ránk. Nálunk van az előny, de nem nekünk van nagyobb vesztenivalónk, hanem a címvédőnek, így a nyomás az elejétől rajtuk lesz, már csak azért is, mert nekik csak aranyszettben sikerülhet a továbbjutás. Minden eshetőségre, forgatókönyvre felkészültünk, nyilván az extra játszmának is megvan a maga lélektana. Egy biztos, nem szeretnénk a szerencsére bízni a dolgot, minden megteszünk annak érdekében, hogy mi örüljünk a végén.”

Dudás Tamás, csapatunk liberója szerint a csapatok már nem sok újat fognak tudni egymásnak mutatni, a pillanatnyi forma lesz a döntő.

„Úgy kell nekiindulnunk a meccsnek, mintha még semmi nem történt volna” – fogalmazott a rutinos játékos honlapunk érdeklődésére. „Nem kell nagy feneket keríteni annak, hogy nyertünk az első meccsen, nekünk továbbra is keményen kell dolgoznunk. A Pénzügyőr ellen a fogadásunk sült, a nyitásaink rendben voltak, amikor kikaptunk tőlük a bajnokikon, akkor mentálisan nem voltunk rendben. Nem abból indulunk ki, hogy elég két szettet nyernünk, hanem önmagunkra figyelve, agresszív nyitásokkal, higgadtan, betartva az edzők utasításait szeretnénk meglepni ellenfelünket. Mindkét csapat tudja, mi a másik erőssége, gyengesége, így szerintem az aznapi forma fogja eldönteni, ki örülhet majd a végén.”

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)