Magyar válogatott ütőt szerződtettünk Gebhardt Norbert személyében

A Vegyész RC Kazincbarcika örömmel jelenti be, hogy egyéves szerződést kötött a négyszeres magyar válogatott Gebhardt Norberttel. A 21 éves nyitásfogadó-ütő a Dunaferr SE csapatától érkezik, testvére, Áron érkezését néhány napja jelentette be klubunk.

Gebhardt Norbert a Dunaferr SE csapatától érkezik Kazincbarcikára. (Fotó: durop.hu)
Gebhardt Norbert a Dunaferr SE csapatától érkezik Kazincbarcikára. (Fotó: durop.hu)

Az idősebb Geghardt-fivérről szóló kommünikét érdemes elolvasni, hiszen Áron és Norbert egy szezont leszámítva mindig is egy csapatban játszottak, így mindketten ugyanolyan eredményekkel büszkélkedhetnek. Norbert viszont Kecskeméten is lehúzott egy szezont (2014/15), ahol bajnoki- és kupaezüsttel is gazdagodott.

Az 1996 decemberében született Norbert 198 centiméter magasra nőtt, posztját tekintve ütő, és idén már a magyar válogatott felnőtt csapatában is bemutatkozhatott, összesen pedig már négy mérkőzésen is pályára lépett. Tagja volt az észtországi világbajnoki-selejtezőn járt keretnek, de az Európa-ligában is számított rá a szövetségi kapitány.

„Bátyámhoz hasonlóan kerültem Kazincbarcikára, hiszen Dudás András ügyvezető és Kárpáti László elnök engem is megkeresett” – nyilatkozta a vrck.hu-nak Gebhardt Norbert, aki 2013-ban az év utánpótláskorú játékosa lett. „Áronnal közösen hoztuk meg a döntésünket. Szeretném magam kipróbálni egy profibb együttesben, ez egy új lépcsőfok a karrieremben. Tetszik, hogy a Vegyész ott lesz a MEVZA Kupában, és már várom a közös munkát az új csapattársaimmal.”

Az alapozás várhatóan július utolsó hetében kezdődik a Vegyésznél, a keret kialakítása pedig továbbra is tart. Daniel Oravec vezetőedző személye biztos, mint ahogy az is, hogy Blázsovics Péter is csatlakozott a gárdához a Gebhardt-fivérekhez hasonlóan.