Mészáros: Kazincbarcika röplabdafellegvár lehet

Jó úton jár a VRC Kazincbarcika, az utolsó, legnehezebb lépések azonban még hátravannak az aranyérmek felé. Mészáros Dömötör, klubunk világsztárja szerint azonban kemény munkával elérhetik a céljaikat.

Az NB I alapszakaszának vége, csapatunk már a jövő hétvégi, GRABOPLAST Magyar Kupa döntőre készül három edzőmeccsel. Most szerdán és csütörtökön a szlovák bajnokság listavezetőjével, a VK Prievidzával játszik idegenben, jövő hét szerdán pedig a Zvolenhez látogat.

„Formában kell tartani a csapatot, a legjobb edzés pedig a mérkőzés, hiszen ott látni igazán, mik is a hiányosságok” – fogalmazott a vrck.hu-nak Mészáros Dömötör, aki sok nagy csatát megélt már olaszországi, oroszországi és törökországi évei alatt. „Az edzéseken begyakorolunk valamit, a mérkőzéseken pedig lemérjük, hol tartunk, miben kell még fejlődnünk ahhoz, hogy jobbak legyünk. Külföldi éveim alatt folyamatosan játszottunk, és most mi is így teszünk, mivel három összecsapásunk is lesz a kupadöntő előtt. Pénteken már úgy akarunk elutazni Érdre, hogy mentálisan és fizikálisan is a toppon akarunk lenni.”

Mivel a Kazincbarcika az idei szezonban még nem kapott ki sem az NB I-ben, sem pedig a Magyar Kupában, adódhat a kérdés: favoritként várja a kupadöntőt? Mészáros ezzel egyet is ért, meg nem is.

„Bármikor ki lehet fogni egy rossz napot, és akkor a fagyi visszanyalhat” – mondta a kiváló szélső ütő. „Az, hogy húsz bajnokin veretlenek maradtunk, nagyban köszönhető a jó cserepadunknak. Lehetett kicsit pihenni, kevesebbet játszani, ami mindenkinek jól jött. Egy-két bajnokin kicsit nagyobb ellenállásra számítottam az aktuális ellenféltől, de igen, mondhatjuk, favoritok vagyunk. Azonban az, hogy valójában mi lesz, már más lapra tartozik.”

A jó szériának köszönhetően a játékosok moráljával sincs probléma, és mindenki érzi, milyen komoly tétje is van a március 17-i kupadöntőnek.

„A hangulat remek, persze, azért az edzéseken rászólunk egymásra, hogy jobban odafigyeljünk egy-egy gyakorlatra, de ez mindenhol így van. Morálisan mindenki a maximumot nyújtja, érzik a játékosok a közelgő finálénak a súlyát. A klub nagy lehetőség előtt áll, Kazincbarcika igazi röplabdafellegvár lehet, ehhez azonban nekünk is hozzá kell tennünk a magunkét. Eredményeket kell produkálnunk, először a kupában, majd koncentrálhatunk a bajnokságra, ahol szintén nehéz mérkőzések várnak ránk” – zárta gondolatait Mészáros.

HÉP-Kecskeméti RC vs. VRC Kazincbarcika