Mini: 6. hely a Diákolimpia döntőjében

Szombat és kedd között rendezték meg a III. korcsoportos Röplabda Diákolimpia Döntőt Egerben. A fiúk között a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola is érdekelt volt, a 2002. január 1-je után született fiataljaink pedig a hatodik helyet szerezték meg.

Dudás András és Dudás Tamás legényei vasárnap kaposvári ellenfelüket fektették két vállra 3-1-re, majd három szoros szettben vereséget szenvedtek a sümegiektől, akik végül döntőt játszhattak, de ott kikaptak a kecskeméti Arany Jánostól.

III. korcsoportos Röplabda Diákolimpia Döntő

Hétfőn a mi csapatunk ki-ki meccset játszott a székesfehérváriakkal a csoport utolsó meccsén, hiszen a tét a négy közé jutás volt. Miniseink azonban 3-1-re kikaptak, így kedd reggel az 5. helyért léptek pályára a házigazdák ellen. Ebben a csatában is alulmaradtak, de Dudás András nem volt elégedetlen, szerinte a gyerekek – egy mérkőzést kivéve – kihozták magukból a maximumot.

„Örülünk, hogy itt lehettünk, az ország hatodik legjobb csapata a miénk” – mondta a szakember a vrck.hu-nak. „A kaposváriak elleni siker szenzációs volt. A sümegiekkel is partiban voltunk, viszont a fehérváriak ellen nem úgy játszottunk, ahogy addig. Az egriekkel egy nagyon izgalmas találkozót játszottunk, és bár kikaptunk, nincs okunk a szomorkodásra.”

A díjátadón Szabó Dávid, klubunk neveltje adta át a serlegeket és az okleveleket a gyerekeknek, lányoknak és fiúknak egyaránt. Csapatunkból volt egy különdíjas is, hiszen Bene Szilárd volt a torna legfiatalabb játékosa.

III. korcsoportos Röplabda Diákolimpia Döntő

tm