Négy szettben nyert a Kecskemét

A férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 21. fordulójában a Kecskeméti RC 3-1-re nyerni tudott a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika vendégeként.

Az első játszma igencsak változatos játékot hozott, mert mind a két csapatnak voltak jó és rossz pillanatai egyaránt. A Kecskemét kétszer is négypontos előnyre tett szert (6-10, 18-22), de minkét ízben sikerült egalizálnia a Vegyésznek. Előbb Roman Gurszkij jó nyitásaira volt ehhez szükség, a hajrában pedig mindenki kivette a részét a felzárkózásból. A fordítás viszont nem jött össze, így a KRC került előnybe (24-26, 0-1).

Jó hazai megmozdulásoknak köszönhetően az előny itt volt sokáig, Varga Péter vezérletével az alföldiek mínusz háromról is fordítottak (13-14). Bibók Balázs is alaposan bele lendült a pontszerzésbe, egy nagy adok-kapok végén azonban ismét a Kecskemét örülhetett, minimális különbséggel nyertek (23-25, 0-2).

Több játékost is cserélt a harmadik szettre Toronyai Miklós, Garan Bálint, Óhidi Richárd és Péter Márton is érkezett, ez pedig jól sült el. A GreenPlan-VRCK meglepően könnyedén nyerte ezt a felvonást, a pontgyártásban Péter Benedek jeleskedett, de Garan is fontos pillanatokban volt eredményes (25-15, 1-2).

Továbbra is nyílt volt a mérkőzés, minden benne volt a levegőben. Ezúttal a Kecskemét négypontos előnye olvadt el pillanatok alatt (12-12), jól mezőnyöztek Kiss Mátéék több ízben is (18-18). Izgalmakból nem volt hiány ebben a végjátékban sem, de sajnos újfent a kecskeméti fiatalok örülhettek a mi fiataljainkkal szemben (23-25, 1-3).

Az alapszakasz utolsó fordulójában Debrecenben játszik majd a GreenPlan-VRCK, szerdán este nyolc órától.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 21. FORDULÓ
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RC 1-3 (-24, -23, 15, -23)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 220 néző. V.: Varjasi, Horváth.
Vegyész: Gurszkij 2, Péter B. 19, Velicsko, Bibók 18, Jirásek 5, Cziczlavicz 13. Csere: Kiss (liberó), Péter M. 4, Óhidi 3, Garan 5. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kecskemét: Török S. 2, Kecskeméti 18, Boldizsár 7, Varga 27, Farkas 6, Gacs 12. Csere: Török Zs. (liberó), Mócza, Balla, Dinnyés. Vezetőedző: Deák Márk.

Toronyai Miklós: Nem hiszem, hogy most nagyon meg kellene orrolnom a játékosokra, hiszen a szezonban nem sok rossz mérkőzésünk volt. A vereségben ugyanúgy benne vagyok én is, mint ők. Annak azonban örülök, hogy a cserék tudtak hozzátenni a játékhoz. A Kecskemétnek gratulálok.