Nem adott esélyt a hazai csapat

A férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 20. fordulójában a MÁV Előre Foxconn magabiztos, háromszettes győzelmet aratott a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika felett.

A fehérváriaknál a napokban edzőváltás történt, de vélhetően nem a rossz eredmények miatt, hiszen a MÁV Előre a tabella második helyén áll, két vereségét egyaránt a listavezető Fino Kaposvártól szenvedte el. A csapat játékán nem érződött semmi lényegi változás, habár a Vegyész jól tartotta magát. Három-négy gyermeteg hiba azonban megpecsételte a mieink sorsát a szett derekán, és ezzel az előnnyel a hazaiak jól is sáfárkodtak (25-21, 1-0).

Bibók Balázsék jól kezdtek a térfélcserét követően, de kétpontos előnyük gyorsan elolvadt, amikor a MÁV Előre játékosai megrázták magukat (10-9). A hazaiak továbbra is irányították a játékot, míg a GreenPlan-VRCK játékosai többször is bele-bele hibáztak, annak ellenére, hogy becsülettel mentek előre, harcoltak. A végén Szabó Vilmos ász nyitásai után el is dőlt a játszma (25-18, 2-0).

A MÁV Előre igyekezet kihasználni a pályaelőnyét, Toronyai Miklós pedig cserékkel próbálta felfrissíteni csapata játékát. A kezdeti hazai roham kezdett alább hagyni, de hiába jött fel egy pontra ellenfelére a Vegyész, gyorsan ismét három-négy pont volt a hazai előny. Sőt, Redjo Koci vezérletével a MÁV Előre előnye megduplázódott, amit ledolgozniuk Kiss Mátééknak már nem sikerült, dacára annak, hogy az utolsó pontig küzdöttek (25-20, 3-0).

Veresége ellenére a GreenPlan-VRCK maradt a tabella harmadik helyén, hiszen a DEAC a Fino Kaposvártól kapott ki vasárnap három szettben. Kedd este ismét a MÁV Előrével játszik a Vegyész, méghozzá 19 órától a Don Bosco Sportközpontban.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 20. FORDULÓ
MÁV Előre Foxconn – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (21, 18, 20)
VOK-csarnok, Székesfehérvár, 202 néző. V.: Szarka, Bátkai-Katona.
MÁV Előre: Szabó 10, Boa 4, Eke 6, Pesti 10, Koci 10, Ambrus 6. Csere: Takács (liberó). Vezetőedző: Adrian Pricop.
Vegyész: Gurszkij 4, Péter B. 7, Velicsko 1, Bibók 7, Jirásek 15, Cziczlavicz 4. Csere: Kiss (liberó), Óhidi 2, Péter M. 2, Garan 2, Miklósi-Sikes. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Gratulálok a MÁV Előrének a győzelemhez. Nagyon agresszívan nyitottak, mi gyengén fogadtunk, ez pedig görgette maga előtt a többi problémát. Megérdemelt hazai siker született. Sokkal többet kell nyújtanunk, javulnunk kell, amire két napunk van.