Nem csak nyerni, jól is akar játszani a Vegyész

Vasárnap 17.30-tól a Szolnoki Röplabda Akadémia lesz a Vegyész RC Kazincbarcika ellenfele a férfi röplabdaliga (NB I.) 4. fordulójában. A hazaiak idén még nem veszítettek szettet a bajnokságban, és Daniel Oravec vezetőedző reményei szerint ez most hétvégén sem fog változni.

A Debrecen és a Dunaferr után a tavalyi ezüstérmes Pénzügyőr is fejet hajtott a VRCK előtt, ez azonban nem jelenti azt, hogy innentől hátra lehet dőlni. Most hétvégén az a Szolnok látogat a Don Bosco Sportközpontba, amely az elmúlt idényekben okozott kellemetlen meglepetéseket Kazincbarcikán. Éppen ezért Daniel Oravec szerint a legfontosabb továbbra is a koncentráció lesz, és persze vannak elvárásai is játékosaival szemben.

Daniel Oravec ezúttal is három szettben ünnepelne győzelmet. Fotó: Tóth Milán

„Nem elég csak nyerni” – jelentette ki a szakember honlapunk érdeklődésére. „Bízom abban, hogy a játékosok maximálisan odafigyelnek a találkozóra, és akkor három szettben nyerhetünk ismét. Mindig a győzelem reményében lépünk pályára, de fontos, hogy emellett jól is játsszunk. A szolnoki egy tehetséges együttes, és bár sokat változott nyáron a kerete, nem lehet könnyedén venni.”

A Szolnokot a nyáron alapembereinek a többsége elhagyták, míg az érkezők egy kivétellel mind Dunaújvárosból érkeztek.

A Vegyész csütörtök este még Székesfehérváron játszott Magyar Kupa-mérkőzést, és mivel a MÁV Előre vendégeként is nyert 3-0-ra, kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé.

A vasárnapi találkozóra a belépés díjtalan.