Óriási csatát követően ismét a Vegyész vezet!

Hátrányból felállva, négy szettben nyert a Vegyész RC Kazincbarcika a Fino Kaposvár ellen az Extraliga elődöntőjében, és így 2-1-re vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcában.

Nagyon ment az első játszmában a Kaposvárnak: előbb elhúzott hét ponttal (9-16), és bár ezt az előnyét gyorsan leadta, legalább ugyanolyan hamar vissza is szerezte (16-23). Innen már nem tudott megújulni a Vegyész, és a vendégek megnyerték az első felvonást (20-25, 0-1). Gyorsan bekezdett a Kazincbarcika (6-2), amit a közönség is díjazott, és bár a Fino visszajött (7-6), Szabó Dávid és Blázsovics Péter pontjaival újfent négypontos volt a hazai előny (12-8). A játszma második fele már Juhász Péterről szólt, aki remek blokkokat hozott (20-12), ászt is nyitott a végén, csapata pedig egalizált (25-19, 1-1).

A térfélcserét követően a Kaposvár állt jobban, de fordítottak Carlos Páezék, és tíz felett két-három ponttal mindig ellenfelük előtt jártak, köszönhetően sokszor a jó sáncmunkának. A végjáték így is izgalmasan alakult, Nagy Péterék nem hagyták magukat, nagy csatában viszont át tudta venni a vezetést a címvédő (28-26, 2-1). Hatalmas küzdelem jellemezte a mérkőzést, jó és pontatlan megoldások mindkét oldalon voltak, és hol a hazaiak, hol a kaposváriak vezettek (12-13). A végjáték ezúttal is izgalmas volt, ismét a Vegyész javára (25-23, 3-1).

Az állás tehát 2-1, ami azt jelenti, hogy a Kazincbarcikának még egy, a Kaposvárnak pedig két mérkőzést kell nyernie a döntőbe kerülésért. Folytatás vasárnap, Kaposváron, 18:30-tól.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 3-1 (-20, 19, 26, 23)
Don Bosco Sportközpont, 400 néző. V.: Horváth, dr. Árpás.
Vegyész: Páez 2, Németh 10, Juhász 8, Szabó D. 23, Milev, Macko 7. Csere: Vitko (liberó), Blázsovics 17, Gebhardt Á. (liberó), Toronyai, Gebhardt N. Vezetőedző: Marek Kardos.
Kaposvár: Keen 1, Bozóki 13, Nagy J. 9, Nagy P. 20, Horváth K. 12, Kalmár 6. Csere: Pápai (liberó), Kiss (liberó). Vezetőedző: Demeter György.

Marek Kardos: Mentálisan nem kezdtünk jól, de aztán felálltunk, küzdöttünk, és ha csak az utolsó pillanatban is billent felénk a mérleg nyelve, csak sikerült átlendülnünk. Sok nyitást rontottunk

Demeter György: Gratulálok a Kazincbarcikának. Egy játékelemben sokkal jobbak voltak, a negatív fogadások utáni támadásokban, azok majdhogynem precízek voltak. Le a kalappal az enyéim előtt is, remekül küzdöttek.

(Fotó: vrck.hu)