Páez nyilatkozott az első bajnokiról, a légiósokról és az e heti feladatról

Csapatkapitányunk, Páez Carlosszal beszélgettünk a Dunaferr SE elleni szezonnyitóról, a nyáron érkezett két légiós teljesítményéről, valamint arról, min kell dolgoznia a Vegyész RCK együttesének a következő edzéseken.

Amint arról beszámoltunk, vasárnap lejátszotta első tétmeccsét a szezonban a VRCK, amelyen öt szettben szenvedett vereséget Dunaújvárosban. A történtekről rutinos feladónkkal, Páezzel beszélgettünk, aki nem élte meg tragédiaként a történteket, szerinte ugyanis a hullámzó játékuk miatt – amin lehet javítani – csúszott ki kezükből a győzelem.

„Azt hiszem, hogy a szezon első meccsének nem volt rossz, mert csináltunk szép dolgokat, igaz, sok buta hibát is vétettünk, ami a győzelembe került. Nekem ez nem volt újdonság, azért teljesen más felkészülési mérkőzésen teljesíteni, mint először tétmeccsen a szezonban. Nem játszottunk rosszul, de olykor fegyelmezetlenek voltunk, illetve éreztük Juhász Péter hiányát, aki minden téren fontos láncszeme a csapatunknak. Elkerülhető hibákat vétettünk, és mivel szoros volt a mérkőzés, ez meg is bosszulta önmagát. Levontuk a következtetéseket, a következő mérkőzésen már jobban kell játszanunk.”

A 28 éves feladót megkérdeztük a Vegyész új nyári szerzeményeiről is. Lukasz Ciupa csapatunk legjobbja volt, 20 pontot szerzett, agresszívan nyitott és a fogadása is jó volt. Mineiro csereként kapott lehetőséget, első két labdaérintéséből azonnal pontot szerzett, de két edzéssel a lábában senki nem várt tőle csodát.

„Lukasz jól teljesített, ő volt a legjobb közölünk, de még többre lesz képes, efelől semmi kétségem” – jelentette ki Páez. „Ugyanezt tudom elmondani Mineiróról, aki jól szállt be, de alig két hete tudta csak elkezdeni a labdás tréningeket. Néhány hét kell még neki, hogy tökéletes állapotban legyen, és ha azt eléri, sokat fog tudni lendíteni a csapaton.”

Már a következő összecsapására készül a Vegyész, újfent idegenben, ezúttal Kecskeméten. Toronyai Miklós vezetőedző együttese nemrég megmérkőzött az alföldiekkel, a felkészülési találkozót végül 3-2-re a KRC nyerte. Páezt arról kérdeztük, szerinte mi az a játékelem, amelyet mindenképpen gyakorolniuk kell a héten – kedden és szerdán Toronyai nélkül, Szabó Dávid irányítása alatt, mivel vezetőedzőnk főiskolai kötelezettségeit teljesíti.

„Szerintem a védekezésünkön kell javítanunk, mert az nem úgy alakult, ahogy azt elterveztük, sokkal több labdát tudunk mezőnyben összeszedni, mint tettük azt Dunaújvárosban. Ha ezek megvannak, akkor jöhetnek a kontratámadások, és reméljük, azokat minél jobb arányban sikerül pontra váltani” – zárta gondolatait a csapatkapitány.

(főcímkép: Kovács Loretta/vrck.hu – archív)