Pályán az utánpótlás: majdnem minden csapatunk pályán volt a legutóbbi két hétvégén

Az elmúlt hétvégén junior és gyerek, két héttel ezelőtt pedig ifi és mini csapataink léptek pályára.

U13

A legkisebbek ezúttal a Don Bosco Sportközpontban, szüleik előtt mutathatták meg, nem hiába járnak röplabdaedzésre a Vegyészhez az Ádám Jenő vagy a Kazinczy Ferenc Tagiskolában. A szettrablások már össze is jöttek, és végül az ádámosok a hatodik, a kazinczysok a hetedik helyet szerezték meg.

U15

Gyerek csapatunk Dágon vett részt egy tornán, ahol a hazaiak mellett a Pénzügyőrrel és a Debrecennel találkoztak. Utóbbi együttest 3-0-ra verték, de a fővárosiaktól és a dágiaktól egyaránt kikaptak három szettben. A PSE ellen volt esély a szettgyőzelemre, Kovács Zoltán csapata folyamatosan javuló játékot nyújtott, de a Dág már valóban nagy falatnak bizonyult. Legközelebb hazai környezetben, április első hétvégéjén játszanak az U15-öseink.

„Mind a Pénzügyőr, mind pedig a Dág játékosai fizikálisan erősebbek, magasabbak, emellett pedig még képzettek is, jó röplabdát játszanak. Panasz nem lehetett a fiúkra, mert hajtottak, de még sokat kell tanulnunk, és rengeteget gyakorolunk a következő hetekben, hogy az itthoni tornán megszorítsuk az esélyesebb ellenfeleinket” – mondta Kovács Zoltán honlapunknak.

U19

Ifistáink lassan kezdtek, mert az első szettet elveszítették a MEAFC-Miskolc ellen, de végül 3-1-re nyertek. A DEAC sem okozott problémát Daniel Oravec csapatának, őket is négy szettben fektették két vállra: a harmadik felvonást 28-26-ra elveszítették, de a másik három játszmát könnyedén nyerték.

U21

Juniorjainknak nem tett jót a korán kelés és a kaposvári utazás: előbb a Pénzügyőrtől, aztán a Finótól kaptak ki 3-0-ra. Az Oravec-csapat március 14-én (17 óra,  Don Bosco) a Kaposvár, március 17-én (20 óra, Don Bosco) pedig a PSE ellen javíthat hazai környezetben.