Szabó: Egy kiegyenlített bajnokságban bízom

Két győzelemmel kezdte az idei Extraliga-kiírást a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika. Szabó Dávid szerint szombaton komoly feladat vár rájuk a címvédő otthonában, és reméli, hogy egy izgalmas, kiegyenlített bajnokság lesz az idei.

A MAFC-BME után a Kistext JP Auto Mercedes ellen is 3-1 arányban nyert a Vegyész. Az első hazai meccset követően Szabó Dáviddal, együttesünk rutinos játékosával beszélgettünk a mögöttünk hagyott, valamint az előttünk álló hétvégéről.

„Én a sorsolásnál úgy gondoltam, hogy két győzelemmel kell kezdjük a bajnokságot, amivel kicsit szerencsénk is volt a MAFC ellen, de végül az elvárt hat pontot begyűjtöttük” – fogalmazott az átló honlapunk érdeklődésére, akitől azt is megkérdeztük, mi volt az oka a Kistext elleni szettvesztésnek. „Én nem kiengedésnek mondanám, hanem egy rövidzárlatnak. Sokat foglalkoztunk a bíróval, kicsit szétesett a koncentráció. A szett végén fel is jöttünk egy pontra a mínusz hétből. Ugyanakkor még a szezon elején vagyunk, néhány hét és beáll egy ritmus, csak a játékra fogunk figyelni.”

Most szombaton a címvédő és Magyar Kupa-győztes Pénzügyőr SE-hez látogat a GreenPlan-VRCK. A 2019/20-as idény óta bajnokin nem sikerült legyőzni a budapestieket, és Szabó szerint most sem lesz könnyebb dolguk. A PSE a Kecskeméti RC ellen nyerni tudott az 1. fordulóban négy szoros játszmában, de a második körben kikapott négy szettben a már kubai feladóját is soraiban tudó MAFC otthonában.

A bajnoki tabella ide kattintva tekinthető meg.

„A címvédőről van szó, őket semmilyen körülmények között nem szabad lebecsülni” – szögezte le a 32 éves játékos. „Egyik legjobbját, Kovács Zoltánt már az első meccsen elveszítette a PSE, de szerintem ellenünk már játszani fog. A szokásos nehéz körülmények várnak ránk, élén az alacsony teremmel. Talán az idei keretük gyengébb, vagy legalább pillanatnyilag úgy tűnik, mint a tavalyi, de még egyszer szeretném kiemelni: a címvédőhöz látogatunk. Meglátjuk, mire leszünk képesek, egy biztos, hogy az alapjátékuk jobb, hiszen egy nálunk stabilabban fogadó együttesről van szó.”

A bajnoki tabellát a GreenPlan-VRCK vezeti hat ponttal, a második helyen pedig a Fino Kaposvár áll – a somogyiak a MÁV-Előre SC-Foxconn vendégeként veszítettek egy pontot. Nyeretlen még a sereghajtó Kistext és az egypontos Kecskeméti RC, miután a DEAC-tól kikapott odahaza kétszettes előnyről. A meglepetéseredményekből tehát nincs hiány, és Szabó reméli, tovább fog emelkedni a bajnokság színvonala.

„Remélem, hogy nem lesznek szakadékok a csapatok között, hanem egy kiegyenlített bajnokság vár ránk. Biztos, hogy lesznek még meglepetésgyőzelmek és meglepetésvereségek. Minden csapatban megvannak a minőségi légiósok, a magyar válogatottak, a fiatalok. Ha egy csapat rossz napot fog ki, és elveszít amiatt három pontot, az a végén nagyon megbosszulhatja magát. Azonban egy bajnokságnak ilyennek kell lennie, és mi természetesen azért dolgozunk, hogy a kitűzött céljainkat elérjük” – mondta Szabó.