Szabó: Más meccs lesz a vasárnapi

Habár a bajnoki alapszakasz utolsó fordulójában nagyon simán nyert a Vegyész RC Kazincbarcika a Kecskeméti RC ellen, Szabó Dávid másodedzőnk nehezebb mérkőzésre számít vasárnap.

A K&H Bank Magyar Kupa bronzmeccsén (16 óra, Ludovika Aréna, m4sport.hu) újra találkozik a VRCK a Kecskeméttel. Nemrég a felek bajnokiját valamivel több, mint egy óra alatt behúzta a Kazincbarcika, de nem az abból látottakból indul ki együttesünk szakmai stábja.

„Más meccs lesz, mint az alapszakasz záró fordulójában volt” – szögezte le a játékoskarrierjét vállműtétje miatt csak szüneteltető Szabó. „Nehezebbre számítottam, meglepően simán nyertünk. A kupabronzon biztos, hogy nem ez várható, sokkal keményebb összecsapást várok, ráadásul egy meccsen dől el az érem sorsa. Felkészítjük a csapatot, és próbáljuk betartani úgy a taktikát, mint tettük azt nemrég itthon is ellenük.”

Játékosként Szabó két évvel ezelőtt győztesen került ki a bronzcsatából, habár akkor a Vegyész ellenfele a Fino Kaposvár volt. 2018-ban azonban a KRC-vel meccseltünk a fináléban, és 3-0-ra nyertünk – csapatunk legjobbja éppen Szabó volt 18 ponttal, az MVP-nek pedig akkori szélső ütőnket, Mészáros Dömötört választották.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)