Szerdán kapunk ellenfelet a nemzetközi kupában

Az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) szerdán tartja meg sorsolását a nemzetközi kupákban, így a Bajnokok Ligájában, a CEV Kupában és a Challenge Kupában.

A Vegyész tavaly a legrangosabb európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában indult – tette ezt első magyar férfi csapatként -, és egy emlékezetes mérkőzést játszott a görög PAOK ellen egy számára idegen környezetben, Nyíregyházán.

Klubunk úgy döntött, idén nem indul a BL-ben, és mivel a második számú sorozatban, a CEV Kupában nem indulhatnak magyar csapatok, ezért a Challenge Kupára adta le nevezését. A Don Bosco Sportközpont ugyanis nem felel meg minden tekintetben a szövetség legszigorúbb előírásának, ahogy a miskolci Generali Aréna sem. Nyíregyháza már több mint 100 kilométerre van, ami nagy feladat elé állítja munkanapokon szurkolóinkat, egyesületünk viszont azt szeretné, ha a Vegyész Kazincbarcikán, hazai pályán játszhatná nemzetközi mérkőzéseit.

A VRCK-nak a Fino Kaposvárral egyetemben selejteznie kell, ha azt sikeresen veszi, bejut a legjobb 32 közé. A selejtezőben kaphat együttesünk egyebek között a Balkánról, Ausztriából (Waldviertel), Csehországból (Karlovarsko), Portugáliából (Azores) és Franciaországból (Rennes) is ellenfelet.

A Pénzügyőrnek azért nem kell selejteznie, mert magyar bajnoki ezüstérmesként alanyi jogon jár neki a főtábla a CEV szabályzata értelmében, míg az aranyérmes Vegyésznek (mivel lemondott BL-indulási jogáról) és a bronzérmes Kaposvárnak nem. Ettől függetlenül már a selejtezőben is kemény mérkőzések várhatnak a VRCK-ra és a Finóra, elég csak az osztrák, cseh vagy francia ellenfélre gondolni.

A Challenge Kupa sorsolását 15:30-tól tartják Luxemburgban.

(Fotó: vrck.hu)