Szlovák válogatott centert szerződtettünk

Klubunk örömmel jelenti be, hogy Lubos Macko személyében szlovák válogatott centerrel erősítette meg a Bajnokok Ligájára készülő keretét.

A 29 éves röplabdázó nem ismeretlen a kazincbarcikai szurkolók számára, hiszen az eperjesi csapatban játszott az elmúlt években, a Presov pedig a közelmúltban többször is megfordult városunkban felkészülési mérkőzéseken. A 200 centiméter magas Lubos Macko 20 alkalomnál is többször lépett pályára a szlovák válogatottban, a 2015-ös Európai Játékokon az ötödik helyen zárt hazájával. Debütálására Magyarországon került sor ugyanezen év májusában, Székesfehérváron.

Klubunk 1+1 éves szerződést kötött Mackóval, aki pályafutása során először áll légiósnak.

„Boldog vagyok, hogy Magyarország legjobb együtteséhez igazolhatok, és remélem, még szebb sikerekhez tudom segíteni új klubomat és csapattársaimat” – fogalmazott a vrck.hu-nak a center, aki ígéri, harcolni fog minden mérkőzésen. „Szerettem volna egy új bajnokságban szerepelni, a legjobb lehetőségem erre a VRCK volt. A Bajnokok Ligája mellett a Közép-európai Ligában is játszik a csapat, és nem utolsó szempont, hogy Kazincbarcika nincs messze az otthonomtól. Egy igazi harcos vagyok, imádom a mérkőzések hangulatát. Szóval mire számíthatnak tőlem a szurkolók? Harciasságra biztosan!”

NÉVJEGY
Név: Lubos Macko
Nemzetiség: szlovák
Született: 1989.06.07., Svidník (Felsővízköz)
Posztja: center
Magassága: 200 cm
Ütő-/blokkmagasság: 343 cm/325 cm
Válogatottság: 20+
Klubjai: VK Slávia Svidník (2007-2013), VK Mirad PU Presov (2013-2018), VRC Kazincbarcika (2018-)
Legjobb eredményei: Európai Játékok 5. helyezett (2015, Baku), kétszeres szlovák bajnoki ezüstérmes, négyszeres Szlovák Kupa ezüstérmes


VRC Kazincbarcika delighted the signing of Lubos Macko from VK Mirad PU Presov. The Slovakian, who has more than 20 caps for his country, signed a 1+1 year contract.

„I am very happy to be part of the best team in Hungary, and l hope I can help the team and teammates to gain even better succes” – said the 29 old middle blocker to our official website vrck.hu. „I wanted to try a different league and the best alternative was Kazinbarcika. The team will play in the Champions League and the MEVZA as well. Also, it is not so far from my home town. As a player, I am a fighter, cause l like that kind of atmosphere during the game. So what to expect? Combativeness for sure!”


Follow us on Facebook and Instagram too!