Szlovákiában és Lengyelországban is pályára lép a GreenPlan-VRCK

Augusztus első napján megkezdi a felkészülést az új idényre a GreenPlan-VRCK, és az edzőmérkőzések, felkészülési tornák listája csaknem végleges.

A GreenPlan-VRCK nyári érkezőit már bemutattuk, Kiss Máté, Csoma Krisztián, Maksymilian Warzywoda és Ján Tarabus lesznek az új arcok a keretben, illetve a fiatalok közül felkerül Garan Bálint és Cziczlavicz Dávid. Továbbá két másik fiatal, Fecske Szabolcs és Elleh Jonathan is a felnőttek között kezdi a felkészülést, ők néhány hetet követően csatlakoznak majd az U20-as korosztályhoz.

Az biztos, hogy első edzőmeccsét augusztus 14-én játssza a csapat, méghozzá Tiszaújvárosban, az U18-as válogatott vendégeként. Négy nappal később a MEAFC-Miskolc, míg augusztus utolsó hetében a DEAC látogat majd el a Don Bosco Sportközpontba.

A szeptemberi hétvégék majdnem mindegyikén torna lesz – 3-án a Kistext otthonában (további résztvevők: Fino Kaposvár, DEAC), szeptember 10-11-én Eperjesen (Komarnó, Bedzin), szeptember 17-18-án pedig a már hagyományosnak számító Don Bosco Kupát rendezzük (MAFC-BME, Kecskeméti RC, Svidník). Szeptember 22-én és 23-án a lengyelországi Gorlicébe látogatunk, ahol első nap a szlovák Presovval, másnap pedig vagy a GKS Katowicével, vagy pedig a Czarni Radommal mérjük össze tudásunkat – utóbbi két együttes egyaránt a világ egyik legszínvonalasabb bajnokságában, a lengyel PlusLigában szerepel.

A programban apróbb változások még elképzelhetők, de az biztos, hogy az Extraliga október első hétvégéjén indul, a GreenPlan-VRCK számára a MAFC-BME vendégeként. Az első hazai tétmeccs október 8-án várható a Don Boscóban.

(A főcímképen a 2021-es felkészülési időszak egyik pillanata)