Szombaton a GreenPlan-VRCK számára is elindul az Extraliga

Vasárnap a Dág KSE kecskeméti győzelmével elindult a 2023/24-es bajnoki szezon, az Extraliga. Az ötszörös bajnok GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika az első fordulóban az újonc TFSE vendége lesz.

Meglepetéssel indult a szezon, az újonc Dág az igencsak fiatal átlagéletkorú Kecskemét otthonában négy szettben győzni tudott. Hasonlóan meglepő eredményekben az új idény minden bizonnyal nem fog szűkölködni, de a pontosan 21 éves átlagéletkorú Vegyész szeretne minél több győzelmet bezsebelni a 12 csapatos bajnokságban.

Magyar válogatott játékosunk, Kiss Máté szerint hosszú, de jó felkészülésen van túl a Kazincbarcika, amely szeretne pozitív meglepetéseket okozni szurkolói számára a szezonban.

„Szerintem jó úton haladunk” – válaszolt röviden a csapatkapitány a vrck.hu azon kérdésére, milyennek ítéli meg a felkészülést, majd bővebben is kifejtette véleményét. „Egy hosszú felkészülésen vagyunk túl, ahol volt elég időnk tapasztalatszerzésre, hiszen fiatal csapatunknak erre szüksége is van. Remélem, hogy az eddig tanultakat össze tudjuk rakni, és egy jó teljesítménnyel elkezdeni a szezont. Ezt a hosszú felkészülést a javunkra is fordíthatjuk. Volt ugyanis időnk átvenni a röplabda összes elemét, és remélem, el tudjuk kerülni a szükségtelen hibákat.”

Ugyan a klub az utóbbi években a bajnoki érmekért volt versenyben, az új szezonban nehéz megmondani, mire lehet képes az újjáalakult kerettel a GreenPlan-VRCK. Ezt Kiss is így gondolja.

„Korai megmondani, milyen erőviszonyokra lehet számítani, mert több csapattal még nem is találkoztunk a felkészülés alatt, másokat a bajnokságból sem ismerünk. Remélem, hogy a fiatalos lendületünkkel meglepetést tudunk okozni akár a tapasztaltabb csapatok számára is” – folytatta a liberó, akit arról is megkérdeztünk, megszokta-e már a csapatkapitánysággal párosuló extra feladatokat. „Őszintén megmondva még ismerkedem velük, de próbálom minden tapasztalatommal segíteni a srácokat a pályán és azon kívül egyaránt.” 

INGYENES BELÉPÉS
A 2023/24-es szezonban a GreenPlan-VRCK hazai mérkőzései térítésmentesen látogathatók. A lelátóra azonban továbbra sem lehet bevinni üveget vagy műanyag palackot, az italokat a büfében ezúttal is poharakban fogják szervírozni.

A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika kerete
Feladók: Roman Gurszkij (azeri), Óhidi Richárd
Átlók: Bibók Balázs, Miklósi-Sikes Zétény
Centerek: Cziczlavicz Dávid, Garan Bálint, Bohdan Velicsko (ukrán)
Ütők: Fecske Szabolcs, Molnár Vajk, Péter Márton, Péter Benedek
Liberók: Csordás László, Kiss Máté

A szakmai stáb tagjai
Vezetőedző: Toronyai Miklós
Másodedző: Vass Renátó
Erőnléti edző: Dudás Tamás
Statisztikus: Lukács Patrik
Masszőr: Blitzer Levente
Csapatorvos: dr. Rácz Zsigmond