Teljesítve az első kötelező: 3-0-s siker a DEAC ellen

Vasárnap a Vegyész RC Kazincbarcika 3-0-ra legyőzte a Don Bosco Sportközpontban a Debreceni EAC együttesét a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában.

A Vegyész 5-1-gyel nyitott, de a DEAC gyorsan felzárkózott (6-5), és a játszma derekáig ott volt ellenfele nyakán. Ivan Mihalj és társai azonban feljebb tudtak kapcsolni, aminek köszönhetően behúzták a nyitó felvonást (25-19, 1-0).

A fordulás után gyorsan elhúztak Juhász Péterék, és már hét pont is volt az előny, ami után nem úgy tűnt, hogy lehetnek még izgalmak. Hubicska Patrik nyitásainak is köszönhetően azonban a Debrecen folyamatosan faragott hátrányából – a végén viszont ismét a hazaiak akarata érvényesült (25-20, 2-0).

Árva Milán és Páez Carlos látványos megmozdulásokkal jelezték, komolyan veszik ellenfelüket, de önbizalomhiányban sem szenvednek. A különbség folyamatosan nőtt a felek között, így Toronyai Miklós vezetőedző mindenkinek lehetőséget tudott adni a találkozón, amivel éltek is a fiatalok (25-13, 3-0).

Nem egészen egy hét múlva újra a DEAC-cal játszik együttesünk, ezúttal idegenben lesz a bajnoki.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ
Vegyész RC Kazincbarcika – Debreceni EAC 3-0 (19, 20, 13)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, zárt kapuk mögött. V.: Ujházi, Szarka.
Vegyész: Páez 1, Ciupa 12, Juhász 5, Árva 17, Mineiro 8, Mihalj 10. Csere: Dudás (liberó), Bibók 1, Budai 1, Csizmadia T. 1, Péter M., Földes (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós.
DEAC: Tóth A. 1, Bagics 8, Kiss I. 2, Fazekas 7, Hubicska 8, Remete 1. Csere: Mészáros, Nagy A. (liberók), Csizmadia J. 2, Ádám 1, Imre 1. Vezetőedző: Fodor Antal.

Toronyai Miklós: A célunkat elértük, nyertünk és három ponttal gazdagodtunk. Azonban a második szettben mutatott rövidzárlat miatt bosszús vagyok, ezekre a kihagyásokra külön felhívtam a játékosok figyelmét. A harmadik játszmában koncentráltabbak voltunk, így mindenkinek lehetőséget tudtam adni.

Fodor Antal: Nem tudtuk megszorongatni ellenfelünket, gratulálok a Kazincbarcikának. Remélem, hogy a jövő heti bajnokin már sokkal szorosabb meccset fogunk játszani.

(fotó: vrck.hu)