Toma: Mindig arra törekszünk, hogy jobbak legyünk

Eddig két-két bajnoki és Magyar Kupa-meccsen van túl a szezonban a Vegyész RC Kazincbarcika. A csapatnál továbbra is folyik a kemény munka, hiszen Toma Sándor vezetőedző célja az, hogy hétvégéről hétvégére jobban teljesítsenek.

20151011_103507
Fő a koncentráció: a Vegyész a Magyar Kupában is magabiztos volt. Fotó: vrck.hu)

„Nem csak én, a játékosok is tisztában vannak vele, hogy javulnunk kell még bizonyos dolgokban” – mondta a vrck.hu-nak Toma Sándor. „A nyitásfogadásunkon és a mezőnymunkánkon mindenképpen finomítanunk kell. Mindig arra törekszünk, hogy fejlődjünk, legyen szó edzésről vagy mérkőzésről.”

A Vegyész eddig magabiztosan teljesített, hiszen egyetlen szettet sem veszített. Igaz, eddig csak olyan ellenfelekkel találkoztak Toma Sándor legényei, melyek a tabella második felében fognak viaskodni.

„Egyetlen ellenfelet sem veszünk félvállról, mert a könnyelműség megbosszulhatja magát” – folytatta a szakember. „A Pécs ellen már háromszor játszottunk (egy bajnoki és két kupa – a szerk.), nem veszítettünk szettet, ami jó, de voltak hiányosságaink. A játékosok hozzáállására ugyanakkor nem panaszkodhatom, mert mindenki a legtöbbet igyekszik kihozni magából.”

Játékosaink – már akik nem munka vagy iskola mellett röplabdáznak – a hetet az uszodában kezdik, ahol a regenerálódás a fő cél.

„Hétfőnként kicsit lazítunk, de azért ilyenkor is átmozgatunk minden izmot” – árulta el Toma Sándor. „Szaunázunk, úszunk, ami nagyon jót tesz a keret tagjainak, így ezt a lehetőséget ezúton is köszönjük.”

Toma Sándortól azt is megtudtuk, hogy a klub szeretne még játszani a szlovák bajnokság címvédőjével, a Presovval, hogy tisztább képet kapjanak arról, hol is tartanak a július végén kezdett munkával.

Most hétvégén a fiatal Debreceni EAC gárdáját fogadja a VRCK.

Tóth Milán