U13: fordulatokban gazdag volt a kazincbarcikai döntő

Szombaton a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban rendezte klubunk a II. osztályú fiú U13-as bajnokság hatos döntőjét. A Vegyész RCK hiába győzte le csoportjában a végső győztes KESI B-t, végül csak a negyedik helyen zárt.

Nemcsak a döntő, az egész szezon igen fordulatosra sikeredett. Az alapszakaszt például a KESI B az utolsó, kilencedik helyen zárta, a Vegyész a negyediken, az EVSI a másodikon. A középszakaszban az élvonalból érkezett ÉDRA-Máv Előre Akadémia a hetedik, a KESI a negyedik, az EVSI a harmadik, a Dág pedig a második helyet foglalta el. Ezt a 16 meccses szakaszt a Vegyész 15 győzelemmel és mindössze egy vereséggel tudta le.

A hatos döntőben a Vegyész a KESI B és a Veszprémi RK előtt simán nyerte csoportját – mindkét ellenfelét két szettben győzte le -, míg a Dági KSE az Egri Városi Sportiskolát 2-1-re, a MEAFC-Bársonyt pedig két szettben tudta le. A keresztjátékok során az EVSI nagyon megizzadt a Veszprémmel szemben (2-1), míg a KESI két játszmában bizonyult jobbnak a miskolciaknál.

Az elődöntőben aztán jöttek a meglepetések: a KESI a Dágot, az EVSI a Vegyészt győzte le 2-1-re. A KESI maradt nagyobb lendületben, Seremet Attila tanítványai nagy csatában legyőzték Vincze Tamás egri röplabdázóit, míg a bronzcsatát – akárcsak egy éve – a Dág 2-1-re nyerte a Vegyésszel szemben.

A torna csapata: Balai Bernát (KESI B), M Kiss Márton (EVSI), Salk Gergő (Dági KSE), Máthé Levente (VRCK).

A VRCK röplabdázói büszkék lehetnek az egész szezonban nyújtott teljesítményükre. Rengeteg mérkőzés van mögöttük, sok győzelemmel, és bár a végén nem jött össze az éremszerzés, sokat fejlődtek a mögöttük hagyott szezonban. Ami igazából még nem is ért véget, hiszen készülhetnek a Diákolimpiára, mivel egy játékos kivételével mindenki a Pollack tanulója.

Fotógalériával a Vegyész Röplabda Utánpótlás Facebook-oldalán jelentkezünk kedden!