U13, I. osztály: új csapat, nagy kihívások

Vasárnap hazai pályán mutatkozik be a fiú U13-as bajnokság I. osztályában a Vegyész RC Kazincbarcika mini csapata. Máthé László edzőnek nincs könnyű dolga idén sem, hiszen három játékost leszámítva a többiek még alig-alig, vagy egyáltalán nem játszottak négy a négy ellen.

Milyen csapatra számíthatsz idén, mennyiben változott a keret?
A tavalyi csapatból hárman maradtak, a többiek egy korosztállyal feljebb léptek. Ebből következik, hogy teljesen új csapatot kell építenem az idén. A felkerült új röplabdázók valamennyien az Ádám Tagiskola röpsulis csoportjából kerültek ki. Ők tavaly még csak a három-három elleni, valamint a kettő-kettő elleni játékot játszották, ezért nagy lépés számukra a mini játék.

Mikor kezdődtek az edzések, mennyire sikerült jól a felkészülés, és mi lehet a cél az élvonalban?
Az edzéseket teljes létszámmal csak szeptember második felétől tudtuk elkezdeni, ezért van mit tanulnunk. Valószínűleg nagy falat lesz számunkra az első osztály, de mindent megteszünk a bennmaradásért. A folyamatos fejlődést várom el magamtól és játékosaimtól is. Az egymás bíztatására is nagy hangsúlyt kell fektetnem. Egy csapattá kell gyúrnom a közösséget. Bízom abban, hogy az idény végére olyan játékosokat tudok majd feljebb adni az idősebbekhez, akik korosztályukhoz képest technikailag és taktikailag képzettek lesznek, valamint mentálisan is erősnek mondhatják majd magukat.

(Főcímképen a tavalyi U13-as csapat)