U17: ezúttal is volt két győzelem, most a serdülőinktől

Három mérkőzést játszott szombaton a Vegyész RCK élvonalban szereplő U17-es együttese hazai környezetben. Egyet nagy csatában, egyet könnyebben nyertek meg fiataljaink, egyszer pedig viszonylag simán kikaptak.

Serdülő csapatunk a napot a Pénzügyőr ellen kezdte, és bár megnyerte az első játszmát, aztán hátrányba került. A negyedik felvonást viszonylag könnyedén nyerte a Vegyész, és talán ez is segített abban, hogy az ötödik játszmát 15-13-ra megnyerje. A napot három sima győzelemmel záró DSE-t sajnos a mieinknek csak egy szettben sikerült megszorongatniuk, jóllehet a nyolc játékossal megjelent dunaújvárosiak közül mindössze hárman saját nevelésű röplabdázók, a többiek Sümegen, Pécsett, Szombathelyen vagy Szegeden kezdtek el játszani, és válogatott kerettagok.

A napot azonban győzelemmel zárta Bokor Elek és Vass Renátó csapata, miután a MÁV Előrét két szoros és egy simább játszmában sikerült két vállra fektetnie.

„Az eredménnyel összességében elégedettek vagyunk, de a mutatott játékkal nem egészen” – fogalmazott honlapunknak Bokor a nap végén. „Sajnos vannak olyan dolgok, amiket nem tudunk megtanítani edzőtársammal a csapat nagy részének, ez pedig a saját maguk felpörgetése, vagy az egymásért való küzdés. Emiatt olykor nehezen lendülünk játékba. Ha azonban elindulunk, helyenként már kezd összeállni a játékunk, szépen betartjuk a taktikai utasításokat. Dolgozunk tovább, nem állunk meg és meglátjuk, ez mire lesz elég az alapszakasz végén. Annak örülök, hogy a nemrégiben hozzánk került Pilisi Bálint máris beilleszkedett a csapatba, és a bizalmat jó játékkal hálálta meg.”

A 12 csapatos alapszakasz 2021 decemberében zárul, majd az első tíz, továbbá az osztályozó két legjobb csapatával a bajnokság a középszakasszal folytatódik. Ahol ugyancsak mindenki játszik mindenkivel egy-egy alkalommal, és ekkor alakul ki az országos hatos döntő mezőnye. A finálét május közepén rendezik.

(fotó: Kovács Loretta)