U20: egy csapat az élvonalban, kettő a harmadosztályban

Vasárnap az U20-as fiúk is megkezdik az új idényt. Elsőosztályú csapatunk Szolnokra látogat, míg a VRCK-Ózd hazai pályán, a VRCK-Tiszaújváros pedig idegenben debütál.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az U21-es és az U19-es korosztály összeolvasztásából létrejött az U20-as bajnokság. Első csapatunk – mivel az U19-es bajnokságot a hetedik, az U21-es kiírást pedig a negyedik helyen zárta 2022-ben – az élvonalba kapott besorolást, míg a kazincbarcikaiak alkotta VRCK-Ózd és a VRCK-Tiszaújváros a harmadik vonalba, annak is a keleti A illetve B csoportjába került.

„Fontosnak tartottuk, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon az új szezonban” – szögezte le Batári Csaba edző az érdeklődésünkre, aki az U15 mellett az U20-as fiúkért is felel, munkáját pedig Vass Renátó és Molnár Sándor segítik a két barcikai csapatnál. „Ezért az első csapatunk egy szűkebb társaság lett, míg az Ózd nevet viselő csapatunkban jelenleg kilenc kazincbarcikai és kilenc ózdi szerepel. A húzóembereknek itt is a barcikaiaknak kell lenniük.”

A VRCK-Ózd a Don Bosco Sportcsarnokban kezdi az idényt a Salgótarján és a Gyöngyös B ellen.

VRCK-Ózd, fiú U20 III. o. kelet-A
Edzők: Vass Renátó, Molnár Sándor
Játékosok: Bari Szabolcs, Bellér Dávid, Bene Szilárd, Cseke Kevin, Enyedy Péter, Gálik Zsombor, Kohut Bence, Kohut Szabolcs, Lévai László, Lukács Patrik, Máriási Attila, Nagy Márton, Okos Alex, Pilisi Bálint, Rácz Armand, Tóth Patrik, Váradi Áhim, Váradi Kristóf.

Az élvonalban szereplő együttesnek nem lesz könnyű dolga, hiszen nyolc igen kemény ellenfél vár rá. A csapat gerincét a tavalyi U19-esek adják, és bár Toronyai Miklós és Dudás Tamás is igyekeznek tanácsokkal ellátni edzőkollégáikat és a játékosokat, mivel az edzésidők ütköznek a  felnőttével, ezért Batári és Vass foglalkoznak legtöbbet a srácokkal. Vasárnap a Dunaújvárossal és a Szolnokkal meccselnek a mieink.

„A csapatszellemmel, munkamorállal nincs gond. Van egy stabil alapjátékunk, három-négy jó nyitóval. Taktikailag szerintem fegyelmezettek vagyunk, mezőnyjátékban is van egy stabilitásunk, viszont a támadások befejezésén még sokat kell dolgozni. Kemény dió lesz a bajnokság, jó csapatokkal. Sok fog múlni azon, milyen lesz a kapcsolat a feladók és ütők között, hiszen mindössze tizenhét évesek a feladóink” – fogalmazott Batári Csaba.

Fiú U20 I. o.
Edzők: Batári Csaba, Vass Renátó
Játékosok: Cziczlavicz Dávid, Csordás László, Elleh Jonathan, Fecske Szabolcs, Gál Levente, Garan Bálint, Kondor Kristóf, Lévai Péter, Miklósi-Sikes Zétény, Molnár Márk, Molnár Vajk, Péter Benedek.


A tiszaújvárosiak Újfehértón találkoznak az Eszterházyval és a GLP Nyíregyházával. A fiúk egy része néhány hetet edzett Kazincbarcikán, és már idén is játszottak felkészülési mérkőzéseket az újvárosiak, többek között Újfehértón és Kazincbarcikán is.

Fiú U20 III. o. kelet-B
Edző: Olasz Gyula
Játékosok: Bencs Milán, Berta Gábor, Bordás Márk, Bóta Bence, Brunyászki István, Deim Marcell, Kanyó Máté, Kassai László, Kocsis Levente, Mészáros Áron, Rontó Balázs, Veréb Csaba.