Utánpótlás: a lányok voltak a főszereplők

Az U15-ös  és az U19-es lány csapatunk mellett az U19-es fiúkra is forduló várt múlt hétvégén. Mindhárom csapatunk szerzett legalább egy győzelmet a hétvégén.

Az I. osztályban szereplő U19-es fiú csapatunk helyzetét nehezítette, hogy különböző okok miatt három alapemberére, plusz edzőjére sem számíthatott ezen a hétvégén, tehát a második tornára is erősen tartalékos felállásban tudott csak elutazni. „Beugró” edzőként Molnár Sándor, az ózdiak trénere irányította a zömében még U17-es korosztályba idén belépő srácokat, így nem is volt meglepő, hogy mind a Pénzügyőrtől, mind a Szolnoktól kikapott a VRCK. A Debrecent, ahogy legutóbb, úgy ezúttal is magabiztosan győzte le.

Pénzügyőr – Vegyész 3-0
Szolnok – Vegyész 3-0
DEAC – Vegyész 0-3

„Jól kezdtük a napot a Pénzügyőr ellen, meg volt a megfelelő lelkesedés, a szép játék, de ez sajnos csak az első játszmáról volt  elmondható. A Szolnok elleni, második mérkőzésen teljesen maga alatt volt a csapat, ami a játékunkon is meglátszódott. A harmadik találkozóra aztán mintha kicserélték volna a srácokat, nagy lelkesedéssel sikerült legyőzni a Debrecent. Van még hova fejlődni a csapatnak, de az utolsó meccsen mutatott játékhoz és lelkesedéshez csak gratulálni tudok” – mondta a vrck.hu-nak Molnár Sándor.


Veretlen U19-es lány csapatunk, a VRCK-Szalézi Budapesten vendégszerepelt, ahol kikapott ugyan ezúttal a TFSE-Than csapatától három szettben, de ugyanilyenben sikerült legyőznie a Nyíregyházát.

TFSE-Than – VRCK-Szalézi 3-0
GLP HS – VRCK-Szalézi 0-3

„Az első mérkőzés eredménye nem ezt mutatja, de a lányok nagyon akartak. Talán emiatt vált görcsössé a játékunk. Nyitásfogadásban sokat kell még tanulnunk. Dolgozunk tovább, hogy javítsunk hiányosságainkon” – fogalmazott Juhász Krisztián edző. Csapatának eddig három győzelme és egy veresége van a női U19-es bajnokság II. osztályában.


U15-ös lány csapatunk sokkal jobban játszott, mint néhány héttel korábban, ennek köszönhetően az egriek ellen sikerült is szettet nyernie, ami legutóbb nem jött össze. Bene Anett edző pedig az első sikernek is örülhetett, hiszen a házigazdát öt szettben, nagy csatában sikerült legyőzniük.

EVSI-B – VRCK 3-1
DEAC – VRCK 2-3

„Csapatszinten még sokat kell dolgozni, van hová fejlődni ezen a téren, mert ha egységesebbek lennénk, és mindig segítenénk egymást, még eredményesebbek lehetünk. A játékkal összességében nem volt gond, ügyesek voltak a lányok, csináltak szép dolgokat, de ha majd igazán csapattá érnek, akkor lehetünk igazán elégedettek” – mondta Bene Anett.