Utánpótlás: hibátlan maradt egy lánycsapatunk; Zalaegerszegen egy meccs volt…

Ifjúsági csapatainké volt a főszerep a legutóbbi hétvégén: pályán voltak a másodosztály keleti csoportjában szereplő két-két fiú és lány csapatunk egyaránt.

A tradicionálisan jó lány utánpótlásnevelő klubok ellen nem ment ezúttal a VRCK-Szalézi U19-es lány csapatának. Juhász Krisztián együttesének a dolgát nehezítették a betegségek is, de a papírformának megfelelően vereséget szenvedett a Fatum-Nyíregyházától, a Miskolci VSC-től és a DEAC-tól is. Az U19-es női bajnokság II. osztályában, annak is egyik keleti csoportjában szereplő lányaink legközelebb február 12-én lépnek pályára, Miskolcon.

Ellenben a tiszaújvárosi lányaink nem találtak legyőzőre, Olasz Gyula tanítványai sorrendben a Salgótarján, a Tálent SE és az ÚSK Wildcats csapatát is legyőzték 3-0, 3-0, 2-1 arányban.

Habár a tiszaújvárosi fiúk vasárnap az Újfehértótól és a Gyöngyöstől is kikaptak, folyamatosan javuló játékot mutattak olyan csapatok ellen, amelynek a játékosai régebb óta röplabdáznak. A szintén másodosztályú ózdi fiúknak a „szomszédban”, Zalaegerszegen volt egy mérkőzésük, a Gyöngyös B ellen, miután a debreceniek nem tudtak elutazni…

„Egy mérkőzésen vettünk részt, amit sajnos veszítettünk négy játszmában” – adott helyzetjelenést Molnár Sándor edző. „Szorosak voltak a szettek, az első szettben több játszmalabdánk is volt, de az ellenfél oldalára billent a mérleg. A második szettet megnyertük, de ezután érthetetlen módon megint kedvetlenül kezdtünk játszani. Valószínűleg kihatott a srácokra a hosszú út. Sajnálom, hogy vereséggel zártuk a napot.”

Az ózdi srácokra legközelebb Debrecenben vár egy torna.