131 percnyi izgalom: öt szettben nyert a VRCK a Waldviertel ellen

Óriási küzdelmet hozott a VRC Kazincbarcika és az Union Raiffeisen Waldviertel párharca a Közép-európai Liga vasárnapi játéknapján a Don Bosco Sportközpontban. Az osztrákok kétszettes hátrányból álltak fel, meccslabdájuk is volt, de hazai sikerrel ért véget a 131 percig tartó találkozó.

Pénteken a VRCK 3-1-re kikapott a szlovén OK Triglav Kranjtól, majd másnap a Waldviertel nyert ilyen arányban a Kranj ellen.

A hazaiak mindenképpen ki akarták javítani a pénteki betlit, ennek megfelelően kezdték az osztrákok elleni meccset, két szettig az történt a pályán, amit a hazaiak akartak. Az első játékrészben 16-hoz érve már ötpontos volt Daniel Oravec legénységének az előnye, amit még tovább sikerült növelnie (25-16, 1-0). A fordulás után is Banai Mátéék akarata érvényesült, de a Waldviertel támadásban és védekezésben már jobban teljesített (25-21, 2-0).

Mészáros Dömötöréknek nem volt könnyű dolguk az osztrákok ellen. Fotó: VRCK/Tóth Milán

A harmadik játszmára összeállt a vendégek játéka, Matiss Gabdullins vezetésével végig előnyben voltak, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vendéglátók ekkor több hibával játszottak (20-25, 2-1). A Waldviertel 22-18-ra is vezetett már, innen sikerült Mészáros Dömötöréknek visszakapaszkodniuk, meccslabdához is jutottak, de nem tudtak túljárni az osztrák blokkokon, így jöhetett az ötödik szett (25-27, 2-2).

A mindent eldöntő játszmában az osztrákok indítottak jobban (1-3), de nyolcnál a VRCK vezetett kettővel. Hol a hazaiak, hol a vendégek vezettek, mindkét együttesnek volt meccslabdája, végül a 131 perces csata VRCK-győzelemmel ért véget (21-19, 3-2).

FÉRFI RÖPLABDA KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, KAZINCBARCIKAI TORNA
VRC Kazincbarcika – Union Raiffeisen Waldviertel (osztrák) – (16, 21, -20, -25, )
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 400 néző. V.: Höger, Porvazník.
VRCK: Páez 2, Milev 13, Banai 12, Szabó 18, Mészáros 26, Juhász 8. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Dudás (liberó), Toronyai, Gebhardt N., Blázsovics 1. Vezetőedző: Daniel Oravec.
URW: Peciakowski, Boff 10, Keller 11, Gabdullins 39, Plizga 4, Siwczyk 9. Csere: Tille (liberó), Hahn, Schober 1, Bartos 2, Berger 3. Vezetőedző: Zdenek Smejkal.

Daniel Oravec: Tegnap nagyon jól játszottak az osztrákok a Kranj ellen, de ma két szettig az történt a pályán, amit mi akartunk. A harmadikban nem nyitottunk jól, a negyedikben sok hibát vétettünk, talán fejben is elfáradtunk egy kicsit. Örülök a győzelemnek, gratulálok a játékosaimnak, bár hat pontot akartunk szerezni a hazai tornánkon, nem pedig kettőt. Szurkolóinknak köszönjük a biztatást, ami nagyon kellett az ötödik játszmában.

Zdenek Smejkal: Játszottunk már tegnap itt egy meccset, mégis, mintha először jártunk volna a teremben, nem igazán tudtuk „belőni” a pályát. Sok nyitást rontottunk, az ötödik szettben is, ez pedig meg is bosszulta önmagát. Összességében viszont nem panaszkodhatunk, mert négy pontot szereztünk, aminek köszönhetően előrébb léptünk a tabellán.

A VRCK legközelebb csütörtökön lép pályára, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Szolnok-RA csapatát fogadja.